Grillataan
Kesä on täällä! Kauniilla ilmalla ulkona on hauskaa paitsi syödä, myös laittaa ruokaa. Hanki kaupasta maustamatonta lihaa tai kalaa, marinoi, grillaa esimerkiksi vartaissa ja nauti kasvisten kera. Jos grillivarustukseen kuuluu muurikka, grilliruokien määrä laajenee entisestään. Valmistat muurikalla niin pyttipannut, wokit kuin letutkin. Maukkaita kesähetkiä!
Vartaiden salaisuus on hyvässä marinadissa. Marinadi antaa makua ja sen voi antaa tehdä tehtävänsä yön yli. Oheisissa lohivartaissa mausteet puolestaan ripotellaan vartaiden päälle ja kala kypsennetään saman tien.
Härkä– ja possuvartaat sekä coleslaw-salaatti
Seesami-lohivartaat ja cashew-kaaliwok
Oletko ennen maistanut portobelloja? Suurista herkkusienistä eli portobelloista voi tehdä ”lämpimiä voileipiä” täyttämällä ne jauhelihalla ja kuorruttamalla muna-juustovaahdolla.
Muurikka on verraton ruoanlaittoväline. Perinteisten muurikkalettujen lisäksi pannu sopii wokkiruokien valmistukseen. Kasvispyttipannussa hyödynnät edellispäivän keitetyt perunat.
Kesä on salaattien kulta-aikaa. Omalta kasvimaalta poimitut, torilta tai kaupasta ostetut uuden sadon kasvikset tekevät salaateista erityisen maukkaan.
Alkukesän suosikkijälkkäri on raparperipiirakka. Raparperit avaavat satokauden, yleensä jo toukokuun puolella. Raparperipiirakka maistuu erityisen hyvältä vaniljakastikkeen kera.
Ruokaohjeet ovat Sydänmerkin reseptejä, joissa on mietitty rasvan, sokerin ja suolan määrää. Niissä on käytetty kaupasta löytyviä Sydänmerkki-tuotteita mahdollisimman paljon.
Ruokapakkausten Sydänmerkki kertoo yhdellä vilkaisulla, että tarkastelemasi ruoka on omassa sarjassaan parempi valinta: vähäsuolaisempi leipä, vähäsokerisempi muro, kuituisempi pasta. Kun otat tavaksesi valita aina Sydänmerkittyä, säädät kuin huomaamattasi omaa ja läheistesi ruoka-valiota terveellisempään suuntaan. Voit hyvin ja jaksat paremmin.
Lue lisää Sydänmerkistä ja tutustu muihin resepteihin www.sydanmerkki.fi