Hyppää sisältöön
Etusivu / Ruoka & Ravitsemus / Herkuttele pastalla

Herkuttele pastalla

Pastaruoat ovat kärsineet viime vuosina epäterveellisen ruoan maineesta erityisesti niiden sisältämien hiilihydraattien johdosta. Pastaruoka voi kuitenkin olla hyvinkin terveellistä kun valitaan täysjyväpastaa tai muuta kuitupitoista pastaa ja lisätään kastikkeeseen monipuolisesti herkullisia kasviksia.

Eeva Hietalahti
Julkaistu 17.11.2017
Päivitetty 5.9.2018
Valmista lasagne perinteisesti jauhelihasta tai kasvisversiona

Uunissa valmistettavat pastaruoat

Lasagne

Klassinen lasagne maistuu kaikille. Koska valmistus vie vähän aikaa, kokkaa kerralla iso vuoallinen. Näin saat useamman päivän nauttia herkullisesta ruoasta. Vuoraa vuoka leivinpaperilla, niin puhdistus on helpompaa.

Liha-makaronilaatikko

Perheen pienimmille erinomaisesti maistuva liha-makaronilaatikko on arjen pelastaja. Muokkaa uudenmakuiseksi tuorejuustolla ja tomaatilla.

Kastikkeet

Avokadopasta

Viime vuosien trendiherkku avokadopasta sopii niin arkeen kuin viikonloppuun.

Lohi-sinihomejuustopasta

Sinihomejuuston ystävän herkullinen pikaruoka.

Tonnikalakastike pastalle

Nopea ja herkullinen tonnikalapasta valmistuu purkkitonnikalasta ja tomaattimurskasta.

Pasta Bolognese

Tee tällä kertaa pasta bolognese vähän toisella tavalla. Punainen pestokastike antaa jauhelihakastikkeelle herkullista makua.

Jauheliha-sienikastike

Sienet tuovat vaihtelua myös perinteiseen jauhelihakastikkeeseen. Voit käyttää tuoreita tai kuivattuja sieniä.

Pastaa sisältävät salaatit

Broileripastasalaatti

Tämä salaatti on erinomainen eväsruoka tai vieraille tarjottava ruokaisa herkku. Voit valmistaa sen hyvissä ajoin ja tarjota kylmänä. Kannattaa lisätä tuolloin rucola vasta juuri ennen tarjoilua niin se pysyy tuoreena.

Juustoinen pastasalaatti

Pavuista, pastasta, juustosta, avokadosta, appelsiinista ja salaatista valmistuu herkullinen pastasalaatti. Broileripastasalaatin tavoin se sopii hyvin evääksi ulkoretkelle, lounasevääksi tai osaksi vieraspöytää.

Keittoa ja pataa

Kultainen jauheliha-pastakeitto

Jauhelihasta, pastasta ja pakastekasviksista valmistat helposti ja nopeasti ruokaisan keiton arki-iltaan. Voit toki käyttää myös tuoreita kasviksia. Tuorejuusto pehmentää makua. Kokeile erilaisia maustettuja tuorejuustoja vaihtelua tuomaan.

Minestrone

Klassinen minestrone kätkee myös vähän nahistuneemmat kasvikset jääkaapistasi.

One pot makkarapata

Siskonmakkarasta, pastasta ja pakastekasviksista pyöräytät herkullisen padan tuota pikaa.

Lue seuraavaksi

Tietoa
Tukea
Lahjoita
Liity jäseneksi