Hyppää sisältöön
Etusivu / Terveys & Hyvinvointi / Mielen hyvinvointi / Jaana Utin mielestä osaaminen on tärkein resurssi

Jaana Utin mielestä osaaminen on tärkein resurssi

Sydän-media juhlistaa 60-vuotista taivaltaan järjestö- ja asiantuntijaviestinnän tulevaisuutta sekä median ja työelämän muutosta luotaavien videoblogien sarjalla. Tamora Oy:n toimitusjohtaja Jaana Utti kertoo, miten digitalisaatio muuttaa työelämää.

Marja Kytömäki, Teemu Muhli
Julkaistu 7.12.2017
Päivitetty 2.9.2019

Tamora Oy:n toimitusjohtaja, diplomi-insinööri Jaana Utti esittelee itsensä mielellään hyvinvointiyhteiskunnan pelastajaksi.

– Tamorassa me ollaan kaikki hyvinvointiyhteiskunnan pelastustehtävissä. Me uskotaan uuteen työhön, kokeilukulttuuriin ja siihen, että muotoilu mahdollistsaa hyvinvoinnin kasvun epävarmassa maailmassa.

Utti näkee digitalisaatiossa paljon hyvää, esimerkiksi se mahdollistaa asiakkaiden osallisuuden.

– Se tarkoittaa sitä, että digitalisaatiolla ei ensisijaisesti helpoteta meidän totuttuja työprosesseja, vaan rakennetaan ihan uusia vuorovaikutuksen kenttiä, joihin asiakas pääsee mukaan. Se voi merkitä sitä, että yhtä esitystä tai kommunikaatiotilannetta voi olla seuraamassa sata tai tuhat ihmistä.

Kaikki välineet ovat jo käytössämme

Utin mielestä uudenlainen työ ei edellytä suuria teknisiä innovaatioita ja uusia välineitä:

– Kannattaa käyttää tuttuja välineitä. On olennaista, että meillä on hyvät työvälineet digitaalisaatiota varten. Se tarkoittaa sitä, että ihmiset käyttää niitä työvälineitä, jotka ovat heille kaikkein helpoimpia, tutuimpia ja rakkaimpia. Silloin tekniikka itsessään ei aseta minkäänlaisia vaikeuksia.

Jaana Utti väittää jopa, että meillä on jo kaikki ne resurssit, joita tarvitaan tulevaisuuden työelämässä.

– Osaaminen on kaikista tärkein resurssi. Osaaminen on kummallinen resurssi. Se on ainoa resurssi, joka kasvaa käytettäessä. Ja yhdessä käytettäessä se kasvaa vielä enemmän.

 

Katso myös:

Marja Heinoselle muutos on mahdollisuus

Lue seuraavaksi

Tietoa
Tukea
Lahjoita
Liity jäseneksi