Hyppää sisältöön
Etusivu / Terveys & Hyvinvointi / Nanette Huovinen kulttuurikuntoilee Aurajoen rannoilla

Nanette Huovinen kulttuurikuntoilee Aurajoen rannoilla

- En ole mikään kulttuurin karttaja, mutta oravanpyörävaiheessa on kiva joskus vain ihan ollakin, tuumii kolmen liikkuvan lapsen äiti, tällä hetkellä Tunne pulssisi -hankkeessa työskentelevä Varsinais-Suomen Sydänpiirin sydänhoitaja Nanette Huovinen.

Anna-Maija Järvi-Herlevi
Julkaistu 19.3.2014
Päivitetty 7.9.2018

Kun kukin lapsista treenaa viikossa kolmisen kertaa, vanhemmat ovat päättäneet panostaa sekä kuskaamiseen että kannustamiseen, jotta liikunnallisuus jäisi osaksi jälkipolven elämäntapaa.

Nanette iloitsee työstään, jossa saa kohdata ihania ihmisiä.
– Ohjauksen, neuvonnan ja kohtaamisen kannalta sydänpiirissä on hyvä työskennellä, koska ihmiset tulevat meille vapaaehtoisesti, omasta halustaan. Kun on sydämestään siinä mukana, se antaa itselle paljon. Tunne pulssisi -hankkeeseen meno on tuonut uutta näkökulmaa ja ideoita omaan työhön, kun siihen taas palaa.

Vapaa-ajalla Nanette nauttii ulkoilusta: – Minulla on kaksi koiraa, joiden kanssa tulee liikuttua. Vaikka olen ihan perusturkulainen, olen vasta vanhemmiten oivaltanut, miten hieno kaupunki Turku on.

Hän on innoissaan kulttuuripääkaupunkivuoden kunniaksi räätälöidyistä kulttuurikuntoilureiteistä, joita voi vaikka ladata älypuhelimeen kaupungin nettisivuilta. Teemoista löytyy niin arkkitehtuuria kuin patsaitakin. Lisäksi tarjolla on sekä lyhyempää että pidempää lenkkeilyvaihtoehtoa.

– Kulttuuripääkaupunkivuoden seurauksena tänne on luotu puitteita. Täällä tapahtuu valtavasti, on tapahtumaa, konserttia, ties mitä. Nykyään on paljon hauskempaa kävellä Aurajoen hienolla rannalla, jossa on aina katsottavaa, vaikkei minnekään edes poikkeaisi. Kaupunki on todella panostanut! Turussa on myös hyviä ruokaravintoloja 1800-luvun miljöössä, ja onpa täällä tehty Turku lautasella -keittokirjatkin.

Lue seuraavaksi

Tietoa
Tukea
Lahjoita
Liity jäseneksi