Hyppää sisältöön

Nauru tulee nappia painamalla

​Anttu Harlin, Joonas Utti: Kikattava Kakkiainen, naurunappikirja. Otava 2015.

Eeva-Riitta Piispanen
Julkaistu 18.5.2015
Päivitetty 10.9.2018
Venla ja Leevi tutustuvat kikatuskirjaan. Kuva: Eeva-Riitta Piispanen

Kikattava Kakkiainen on pieni otus, jolla on suuri nauru.

Kyseessä on suomalaisen Gigglebug Entertainment Oy:n viihdekokonaisuus lapsille. Suositellaan yli 2-vuotiaille.

Lapset syntyvät kännyköiden ja tablettien maailmaan. Pienet sormet hakeutuvat pyyhkäisemään ruutua jo vauva-aikana. Saatamme paheksua, mutta älylaitteet viihdyttävät lasta myös niissä hetkissä, joissa hän pitkästyy. Silloinkaan ei ole samantekevää, mitä viihdykettä lapselle tarjotaan.

On ilo huomata, että lapsille on tarjolla taidolla tehtyä ja iloa tuottavaa älypeliviihdettä. Kikattava Kakkiainen on yksi rakastettavista hahmoista, joka seikkailee niin naurunappikirjassa kuin tabletissa ja käynnykässä. Kakkiaisen tarttuvaa kikatusta voi seurata myös TV-ohjelmassa. Kaiken ei suinkaan tarvitse olla sähköistä: kirjan julkaiseminen (2015) oli hieno lisäys tähän viihdeperheeseen. Paksut kannet ja sivut kestävät kovaakin kulutusta. Pelien ja kirjan kieli on huoliteltua ja rikasta.

Leevi (7) ja Venla (4) tutustuivat Kikattavan Kakkiaisen naurunappikirjaan ja tabletilla käytettävään kutituspeliin. Sekä peli että kirja viehätti erityisesti pikkusiskoa Venlaa. Isoveljeä Kakkiaisen kikatus lähinnä hymyilytti.

Kyllä näillä välineillä muutamat perhejuhlat selvitään, ajattelee isoäiti. Ja kuinka ihanaa onkaan tyhjän nauraminen – yhdessä lasten kanssa.

Lue seuraavaksi

Haku

Löytynyt 0 tulokset