Hyppää sisältöön
Etusivu / Ruoka & Ravitsemus / Rentoa pääsiäistä

Rentoa pääsiäistä

Pääsiäinen tuo mukanaan pitkän viikonlopun kiireiseen kevääseen. Ota juhlapyhistä kaikki irti: lepää ja ulkoile, sekä nauti alkavasta keväästä ja pitenevistä päivistä. Pääsiäinen on myös ruokajuhla. Jotta koko pääsiäinen ei kulu keittiössä, valmista aluspäiviksi iso kattilallinen soppaa. Pääsiäispäivänä herkutellaan pidemmän kaavan mukaan.

Julkaistu 20.3.2015
Päivitetty 12.9.2018
Punainen kalakeitto valmistuu nopeasti lämminsavulohesta

Aluspäivien soppamenu

Punainen kalakeitto

Tämän keiton juju on lämminsavukalassa, tomaattimurskassa sekä ripauksessa sokeria. Maut täydentävät toisiaan ja lopputulos on herkullinen.

Broileri-papukeitto

Eksyvätkö pavut harvoin sinun keittiöön? Tästä helposta ja maukkaasta keitosta löytyy monenlaista papua. Lisäksi se valmistuu nopeasti.

Porkkana-inkiväärikeitto

Tähän keittoon on vaikea olla ihastumatta, vaikka kasviskeitot eivät ruokasuosikeihin kuuluisikaan. Jos tykkäät kookos ei ole suosikkimakusi, pehmennä maku vaikkapa kaurakermalla.


Ei keitto ilman leipää. Ruokapöytään ei tarvitse kahdesti käskeä, kun keittiössä tuoksuu juuri paistettu leipä.

Peltileipä

Helppo ja nopea peltileipä ei vaadi tuplakohotusta. Sekoitat  aineet yhteen, kaadat pellille ja annat kohota.

Sämpyläsiskot

Kasvissose tekee sämpylöistä ihanan pehmeitä.

Pääsiäispäivänä syödään muutakin kuin munia

Hedelmäinen kalkkunarulla

Kalkkunarullan erikoisuus on sen hedelmäisessä täytteessä. Rulla kypsyy jonkin aikaa, joten laita se uuniin hyvissä ajoin.

Intialainen lammaspata

Entä jos tämän Pääsiäisen lammas olisikin maustettu intialaisittain. Tässä ohjeessa lammas saa kaverikseen koko joukon mausteita. Nam!

Tomaattinen lihapata

Perinteisempien makujen ystäville tomaattinen naudanlihapata on oiva vaihtoehto. Pata hautuu uunissa useamman tunnin, joten aikaa jää vaikka ulkoilulle.

Lisäkkeeksi

Pinaattiriisi

Liharuokien lisäkkeeksi sopii oivallisesti esimerkiksi riisi.

Uunikasvikset

Älä unohda kasviksia.  Vaihteluksi salaatille tai salaatin lisäksi sopivat uunikasvikset.

Jälkiruoaksi

Jogurttijäädyke

Pääsiäisen jälkiruoat ovat perinteisesti rahkapohjaisia, mutta myös raikas jogurttijäädyke sopii loistavasti Pääsiäiseen. Jos pakastimessa on vielä marjoja jäljellä, käytä ne nyt jäädykkeeseen.

Rahkapiirakka

Aurinkoinen persikkapiirakka kruunaa pääsiäispäivän kahvihetken.

Ruokaohjeet ovat Sydänmerkin reseptejä, joissa on mietitty rasvan, sokerin ja suolan määrää. Niissä on käytetty kaupasta löytyviä Sydänmerkki-tuotteita mahdollisimman paljon.

Ruokapakkausten Sydänmerkki kertoo yhdellä vilkaisulla, että tarkastele­masi ruoka on omassa sarjassaan parempi valinta: vähäsuolaisempi leipä, vähäsokerisempi muro, kuituisempi pasta. Kun otat tavaksesi valita aina Sydänmerkittyä, säädät kuin huomaamattasi omaa ja läheistesi ruoka-valiota terveellisempään suuntaan. Voit hyvin ja jaksat paremmin.

Lue lisää Sydänmerkistä ja tutustu muihin resepteihin www.sydanmerkki.fi

Lue seuraavaksi

Tietoa
Tukea
Lahjoita
Liity jäseneksi