Hyppää sisältöön

Ruokaisat salaatit sopivat arkeen ja viikonloppuun

Ruokaisat salaatit valmistuvat nopeasti ja tuovat mukavaa vaihtelua aterioihin. Niihin voi käyttää esimerkiksi edelliseltä päivältä jäänyttä paistettua broileria tai vaikka kaupan tiskiltä valmiina ostettua savustettua kalaa. Kaiken lisäksi niiden värikäs ilme piristää mieltä.

Julkaistu 22.1.2015
Päivitetty 8.5.2019
Savukalasalaatti, Linssisalaatti, Tofu-avokadosalaatti, Papusalaatti, Juusto-pastasalaatti, Lämmin maalaissalaatti, Broileri-pastasalaatti

Välimeren papusalaatti

Papuja, grillattua paprikaa, vesimelonia ja pinjansiemeniä – herkullinen yhdistelmä jota kannattaa kokeilla.

Juustoinen pastasalaatti

Hedelmät sopivat erinomaisesti salaatteihin. Tässä appelsiini ja avokado tuovat vaihtelua salaattiin.

Linssisalaatti

Linsseistä ja pavuista syntyy helposti näyttävä salaatti. Tämä linssisalaatti saa pirteän makunsa marinadista, johon lorautetaan myös aromikasta balsamiviinietikkaa.

Tofu-avokadosalaatti

Tofu sopii sekä kylmiin että lämpimiin ruokiin. Kun tofua marinoidaan ja ruskistetaan pannussa, siihen saadaan herkullinen maku. Mungpavun idut ja avokadot täydentävät salaattia pähkinäisellä maullaan.

Omenainen savukalasalaatti

Savukalasalaattiin sopii mikä tahansa savustettu kala. Hyödynnät kätevästi myös edellisiltä aterioilta ylijäänet keitetyt perunat.

Couscoussalaatti

Viljaista couscousia, rapeita kasviksia, ruokaisia papuja ja kirpakka kastike – siinä nopean salaattiaterian resepti.

Lämmin maalaissalaatti

Kinkkua, juustoa, perunaa ja kananmunaa sisältävä herkullinen salaatti vie nälän kaikilta. Klassiseen ohjeeseen kuuluu sinappinen kastike.

Broileri-pastasalaatti

Tämä ruokaisa salaatti sopii mainiosti esimerkiksi mukaan otettavaksi lounasruoaksi, koska sen voi tehdä hyvissä ajoin valmiiksi. Maukas lopputulos syntyy, kun kastike sekoitetaan pastan joukkoon ja annetaan maustua jonkun aikaan jääkaapissa.

Ruokaohjeet ovat Sydänmerkin reseptejä, joissa on mietitty rasvan, sokerin ja suolan määrää. Niissä on käytetty kaupasta löytyviä Sydänmerkki-tuotteita mahdollisimman paljon.

Ruokapakkausten Sydänmerkki kertoo yhdellä vilkaisulla, että tarkastele­masi ruoka on omassa sarjassaan parempi valinta: vähäsuolaisempi leipä, vähäsokerisempi muro, kuituisempi pasta. Kun otat tavaksesi valita aina Sydänmerkittyä, säädät kuin huomaamattasi omaa ja läheistesi ruoka-valiota terveellisempään suuntaan. Voit hyvin ja jaksat paremmin.

Lue lisää Sydänmerkistä ja tutustu muihin resepteihin www.sydanmerkki.fi

Lue seuraavaksi

Haku

Löytynyt 0 tulokset