Hyppää sisältöön
Etusivu / Ruoka & Ravitsemus / Terveisiä puutarhasta

Terveisiä puutarhasta

Kun raparpereja on maisteltu muutama viikko, alkaa marjasato kypsyä. Ensin tulevat ihanat makoisat mansikat, perään metsien aarteet mustikat ja vadelmat, puutarhan herukoista puhumattakaan.

Julkaistu 2.7.2015
Päivitetty 10.9.2018
Tee klassinen mustikkapiirakka terveellisemmällä pullataikinapohjalla.

Jos satut omistamaan kasvimaan tai parvekeistutuksia, alkavat nekin tuottaa satoa. Parvekelaatikon yrtit löytävät tiensä marjajälkiruokiin tai vaikkapa aamujuomiin. Jos et omista omaa hyötypuutarhaa tai parvekeistutuksia, poimi sato kaupasta – kotimaiset kasvikset ovat näin satokaudella herkullisimmillaan ja edullisia.

Marjoista valmistuu ihanat leivonnaiset sekä maukkaat välipalat. Käytä marjoja tuhlaillen: näin saat makua ja keräät talteen tärkeät ravintoaineet.

Maukkaita kesähetkiä!

Aamuhetkiin

Vihersmoothie

Puolukkainen piimäjuoma

Kesälounas

Pinaattilettuset

Raparperichutney

Täytetyt kesäkurpitsat

Kasviksia ja dippikastiketta

Kylmät jälkiruoat

Mustikka-banaanijäätelö

Hedelmä-jogurttijäätelöt

Suu makeaksi

Mustikkapiirakka

Vadelma-mustaherukkamuffinit

Kardemummainen marjapiirakka

 

Ruokaohjeet ovat Sydänmerkin reseptejä, joissa on mietitty rasvan, sokerin ja suolan määrää. Niissä on käytetty kaupasta löytyviä Sydänmerkki-tuotteita mahdollisimman paljon.

Ruokapakkausten Sydänmerkki kertoo yhdellä vilkaisulla, että tarkastele­masi ruoka on omassa sarjassaan parempi valinta: vähäsuolaisempi leipä, vähäsokerisempi muro, kuituisempi pasta. Kun otat tavaksesi valita aina Sydänmerkittyä, säädät kuin huomaamattasi omaa ja läheistesi ruoka-valiota terveellisempään suuntaan. Voit hyvin ja jaksat paremmin.

Lue lisää Sydänmerkistä ja tutustu muihin resepteihin www.sydanmerkki.fi

Lue seuraavaksi

Tietoa
Tukea
Lahjoita
Liity jäseneksi