Hyppää sisältöön
Etusivu / Ruoka & Ravitsemus / Yöttömän yön menu

Yöttömän yön menu

Muutaman päivän päästä moni suomalainen siirtyy jälleen mökeilleen Juhannuksen viettoon. Kaveriporukat, perheet ja sukulaiset kokoontuvat yhteen viettämään keskikesän juhlaa, saunomaan, uimaan ja syömään hyvin. Kesäkeittiössä olosuhteet saattavat olla vaihtelevat ja osa ruoista kannattaakin valmistaa jo etukäteen.

Julkaistu 16.6.2015
Päivitetty 5.9.2018
Hyvän sään salliessa letut paistuvat mukavasti ulkona muurikalla

Mökillä kannattaa hyödyntää grilliä, moni ruoka tai ruoan osa valmistuu siinä kätevästi. Vinkkaa mökkivieraille ruokatuliaisesta – lämpimäiset tekevät varmasti kauppansa yöttömänä yönä.

Juhannuslounas

Keitot keventävät mukavasti juhannusmenua. Sitä on myös helppo valmistaa kerralla isompi satsi ja lämmittää sitten pienempiä eriä nälän yllättäessä. Keittoruoan kera maistuu uunituore leipä.

Kalakeitto

Kesäkurpitsa-fenkolikeitto

Grilli kuumaksi

Grillilihojen ohella grillissä voi valmistaa paellaa, burgereiden pihvejä, kasviksia, sekä lättyjä.  Grilli siis kuumaksi ja luovuus kunniaan!

Paella

Kanaburgerit

Lämmin maalaissalaatti

Lämmin kaalisalaatti

Letut

Valmista kotona – tuo mukana

Ruoka on hyvä mökkituliainen. Lämpimäiset menevät oikopäätä suuhun ja helpottavan mökin ruokavastaavan työkuormaa.

Vuokasämpylät

Kierrepitko

Raparperimurupiiras

Helpot sunnuntaiherkut

Sunnuntaina siivotaan ja pakataan, mutta jossain välissä pitää myös syödä. Helppo avokadopasta syntyy nopeasti ja pitää nälän poissa pitkään.

Avokadopasta

Ruokaohjeet ovat Sydänmerkin reseptejä, joissa on mietitty rasvan, sokerin ja suolan määrää. Niissä on käytetty kaupasta löytyviä Sydänmerkki-tuotteita mahdollisimman paljon.

Ruokapakkausten Sydänmerkki kertoo yhdellä vilkaisulla, että tarkastele­masi ruoka on omassa sarjassaan parempi valinta: vähäsuolaisempi leipä, vähäsokerisempi muro, kuituisempi pasta. Kun otat tavaksesi valita aina Sydänmerkittyä, säädät kuin huomaamattasi omaa ja läheistesi ruoka-valiota terveellisempään suuntaan. Voit hyvin ja jaksat paremmin.

Lisää herkullisia ohjeita

Lue seuraavaksi

Tietoa
Tukea
Lahjoita
Liity jäseneksi