Hyppää sisältöön
Etusivu / Sydänsairaudet / Rytmihäiriöt / Defi.fi-palvelu

Defi.fi-palvelu

Defi.fi-palvelusta löydät kaikki Suomen rekisteröidyt sydäniskurit. Varmista että oma tai lähelläsi sijaitseva laite löytyy rekisteristä.

Mari Blek-Vehkaluoto, asiantuntija, elvytys ja riskitekijät
Julkaistu 3.3.2020
Päivitetty 24.4.2024
Kuva: Teemu Muhli

Sydänpysähdyksissä ensimmäinen auttaja on usein ohikulkija. Paineluelvytyksen aloittaminen ja sydäniskurin käyttö 3-5 minuutin sisällä sydänpysähdyksestä moninkertaistaa selviytymismahdollisuudet. Siksi on tärkeää, että jokainen tietää, mistä lähin sydäniskuri löytyy.

Sydäniskurien paikkatietoja kerätään defi.fi-palveluun, jossa tällä hetkellä on noin 9 500 sydäniskuria.

Sydänliitto hallinnoi defi.fi-palvelua yhdessä Suomen Elvytysneuvoston ja Suomen Punaisen Ristin kanssa. Defi.fi-työryhmässä on lisäksi edustus HUS:sta, Hätäkeskuslaitokselta, sosiaali- ja terveysministeriöstä sekä sydäniskurien maahantuojilta, Medidyneltä ja Merplastilta. Rekisteröinti perustuu vapaaehtoisuuteen, ja se on laitteen haltijan tehtävä. Defi.fi-palvelun avulla kuka tahansa voi selvittää nopeasti lähimmän sydäniskurin sijainnin.

Sinäkin voit auttaa defi.fi-rekisterin kasvattamisessa. Etsi lähialueesi sydäniskurit, tarkista ovatko ne defi.fi-rekisterissä ja ilmoita rekisteröimättömät laitteet: bongaadefi@sydanliitto.fi 

Bongausohjeet

  1. Bongaa defi.
  2. Ota kuva defistä tai sen kanssa.
  3. Jaa kuva ja defin sijainti julkisesti somessa. Muista lisätä julkaisuun #bongaadefi
  4. Jos et ole somessa, voit ilmiantaa bongauksesi Sydänliiton sähköpostiin bongaadefi@sydanliitto.fi. Kirjoita sähköpostiin laitteen sijainti.

Sydänliitto tarkistaa löytyvätkö bongatut laitteet defi.fi -rekisteristä ja haastaa tarvittaessa sydäniskurin omistajan lisäämään sen rekisteriin.

Seuraa somessa #bongaadefi @sydanliitto

Sydäniskurin rekisteröiminen on helppoa

Oletko sydäniskurin haltija? Lisää laitteesi defi.fi-palveluun. Katso myös muut ohjeet sydäniskurin haltijalle.

  • Mene osoitteeseen defi.fi
  • Rekisteröidy sivuston käyttäjäksi
  • Kun olet rekisteröitynyt pääset lisäämään sydäniskurin valitsemalla Sydäniskurit – Lisää uusi sydäniskuri
  • Lisää pyydetyt tiedot sydäniskurista. Erityisen tärkeää on merkitä defin sijainti mahdollisimman tarkasti (esim. pääaula, neuvonta) sekä milloin ja miten laite on saatavilla. Suosittelemme sijoittamaan laitteen niin, että se on aina saatavilla.
  • Kun olet lisännyt tiedot, tallenna ne Lähetä tiedot tarkastettavaksi -painikkeella. Pääset tarvittaessa muokkaamaan ilmoitusta myös tallennuksen jälkeen.

 

 

Lue seuraavaksi

Tietoa
Tukea
Lahjoita
Liity jäseneksi