Defi.fi -palvelu

Defi.fi on kaikille avoin palvelu, josta löytää kaikki Suomen rekisteröidyt sydäniskurit. Varmista että oma tai lähelläsi sijaitseva laite löytyy rekisteristä.

Mari Blek-Vehkaluoto, kehittämispäällikkö
Julkaistu 7.11.2017
Kuva: Teemu Muhli

Sydänpysähdyksissä ensimmäinen auttaja on usein ohikulkija. Jos elvytys ja defibrillointi tapahtuu minuuteissa pysähdyksestä, jopa kolme neljästä selviää. Siksi on tärkeää, että jokainen tietää, mistä lähin sydäniskuri löytyy. Suomessa sydäniskureita eli defibrillaattoreita on arviolta 3 000, joista 2/3 löytyy defi.fi-palvelusta.

Sydäniskureiden paikkatietoja kerätään kansalliseen defi.fi -palveluun, josta vastaavat Suomen Elvytysneuvosto, Suomen Punainen Risti ja Suomen Sydänliitto. Rekisteröinti perustuu vapaaehtoisuuteen, ja se on laitteen haltijan tehtävä. Defi.fi-palvelun avulla kuka tahansa voi selvittää nopeasti lähimmän sydäniskurin sijainnin.

Kannustamme koko kansaa auttamaan rekisterin kasvattamisessa. Defin voi bongata kuka vain. Sydänliitto tarkistaa löytyykö bongattu defi rekisteristä ja tarvittaessa haastaa sydäniskurin haltijan lisäämään sen rekisteriin. Bongataan yhdessä defit rekisteriin!

Bongausohjeet

  1. Bongaa defi.
  2. Ota kuva defistä tai sen kanssa.
  3. Jaa kuva ja defin sijainti julkisesti somessa. Muista lisätä julkaisuun #bongaadefi
  4. Jos et ole somessa, voit ilmiantaa bongauksesi Sydänliiton sähköpostiin bongaadefi@sydan.fi. Kirjoita sähköpostiin laitteen sijainti.

Sydänliitto tarkistaa löytyvätkö bongatut laitteet defi.fi -rekisteristä ja haastaa tarvittaessa sydäniskurin omistajan lisäämään sen rekisteriin.

Seuraa somessa #bongaadefi @sydanliitto @yksielama!

Sydäniskurin rekisteröiminen on helppoa

Jos hallussasi on rekisteröimätön defi, toimi näin:

  • Mene osoitteeseen defi.fi
  • Rekisteröidy sivuston käyttäjäksi
  • Kun olet rekisteröitynyt pääset lisäämään sydäniskurin valitsemalla Sydäniskurit-Lisää uusi sydäniskuri
  • Lisää pyydetyt tiedot sydäniskuristasi eli defibrillaatoristasi. Erityisen tärkeää on merkitä defin sijainti mahdollisimman tarkasti (esim. pääaula, neuvonta) ja onko laite saatavilla 24/7 tai onko säilytyspaikalle pääsyyn jotain rajoituksia liittyen esimerkiksi aukioloaikoihin. Muista täyttää huolellisesti myös yhteyshenkilön tiedot
  • Kun olet lisännyt tiedot, tallenna ne ”Lähetä tiedot tarkastettavaksi” -painikkeella. Pääset tarvittaessa muokkaamaan ilmoitusta myös tallennuksen jälkeen.

Lue seuraavaksi