Hyppää sisältöön
Etusivu / Terveys & Hyvinvointi / Hyvä mieli syntyy pienistä asioista

Hyvä mieli syntyy pienistä asioista

Saatamme ajatella, että mukavat asiat ovat isoja ja ainutkertaisia, kuten isot juhlat tai matka ulkomaille. Arjen mukavien hetkien ei kuitenkaan tarvitse olla mitään suurta tai erikoista. Hyvä mieli voi syntyä usein myös aivan pienistäkin piristävistä asioista.

Anneli Luoma-Kuikka
Julkaistu 19.12.2018
Päivitetty 17.6.2019
Kuva: Johannes Romppanen

Arjen vastapainoksi tarvitsemme pysähtymisen ja rauhoittumisen hetkiä. Niistä syntyy hyvä mieli. Hiljentyminen rauhoittaa mielen ja auttaa näkemään arvokasta ympärillä. Kuinka ihanaa onkaan rauhallinen aamuhetki.

Itsemyötätunto on ystävällisyyden ja lämpimän huolenpidon tarjoamista itselle. Kohtelen itseäni niin kuin hyvää ystävääni, kannustan ja rohkaisen.

Nauti elämän kauniista ja yllättävistä hetkistä

Kun havainnoi ympäristöä, löytyy mukavia asioita – on hyvä mieli.

Lähipuistossa voi seurata lintujen touhuja ja vuoden­aikojen vaihtelua. Myös aivan uudet paikat ­voivat ­yllättää. Ehkä et ole käynyt pitkään aikaan museossa­ tai kirjastossa? Tai konsertissa?
Kaikenlaisia pieniä, ihania, arkisia asioita olisi lueteltavaksi loputtomiin. Kun niitä on jokaisessa päivässä, niiden olemassaolosta tuleekin suuri asia. Lapset ovat pienten ilojen ehkä parhaita asiantuntijoita. Heidän kanssaan voi harjoitella innostumisen ja ihmettelyn taitoa.

Muiden seura tuulettaa ja tuo iloa

Tekeminen ystävien ja läheisten kanssa tuottaa hyvää mieltä. Puhuminen keventää ja virkistää. Hyvien hetkien tapahtumista ei tarvitse jäädä vain odottelemaan. Niitä voi järjestää tietoisesti. Suunnittele ja tee yhdessä ystävän kanssa herkul­linen ateria. Nautiskele rauhassa ruuan tuoksusta ja kauniisti katetun aterian mausta.

Kokeile välillä uutta harrastusta. Saatat jopa innostua maalauksesta, hikiliikunnasta, dekkaripiiristä tai käsitöistä.

Lue seuraavaksi

Tietoa
Tukea
Lahjoita
Liity jäseneksi