Hyppää sisältöön
Etusivu / Terveys & Hyvinvointi / Lisää liikettä – tilanteessa kuin tilanteessa

Lisää liikettä – tilanteessa kuin tilanteessa

Joskus elämässä voi tulla vastaan tilanne, jolloin syystä tai toisesta on hyvä oivaltaa koti ja sen lähiympäristö liikuntapaikkana.

Annukka Alapappila
Julkaistu 13.3.2020
Päivitetty 3.4.2020
Kuva: Sydänliitto Anna Kara

Mikä sen mukavampaa kuin lähteä kodin lähiympäristöön liikkumaan tutuille tai uusille poluille, onhan lihasvoimaharjoittelu tärkeää. Vastaan tulevat portaat tai ylämäet antavat lihaksille sopivasti lisää tekemistä. Kulje portaat askel askeleelta tai astu muutama kerta yhden askelman yli. Ulkoilun aikana jokainen askel on tärkeä eikä minuutteja tarvitse joka kerta laskea.  Aina ei tarvitse hikoilla eikä hengästyä. Pyydä vaikka naapuri mukaan päivittämään kuulumiset ulkoilun aikana.

Sinunkin kotoasi löytyy kuntosali, jossa voit monipuolisesti vahvistaa lihaksia. Yhtään huonekalua ei tarvitse siirtää. Kaikki on valmista.

Kokeile seuraavia liikkeitä ja huomaa, että saat lihaksesi väsymään ja säännöllisesti harjoitellessasi myös vahvistumaan. Kuuntele kehoasi ja tee liikettä niin monta kertaa, että tunnet vahvistettavan lihaksen selvästi väsyvän, mutta ei kuitenkaan täysin uupuvan. Monelle toistojen määräksi sopii 10-15 kertaa. Levähdä hetki ja tee vielä uudelleen sama määrä liikettä.

 

Nainen vahvistaa reislihaksia

1. Reisilihasliike – voimaa jalkoihin. Nojaa seinään, jalat lantionlevyisessä haara- asennossa, kantapäät irti seinästä. Anna selän liukua jonkin matkaa alaspäin ja nouse takaisin ylös.

Nainen punnertaaa seinää vasten

2. Punnerrus seinää vasten – voimaa käsiin ja yläselkään. Seiso seinän edessä, kädet suorina kämmenet seinällä olkapäiden korkeudella. Anna vartalon kallistua eteenpäin, nenä lähelle seinää ja pidä kantapäät maassa. Työnnä itsesi käsillä takaisin suoraksi

3. Vuoronyrkkeily – liikkuvuutta rintakehälle. Ojenna vasen käsi vartalon eteen suoraksi ja vie samalla oikea kyynärpää koulussa taakse. Tee liike toisinpäin ja jatka  vuorottelemalla.

 

Lue myös Yö ulkona on myös irtiotto arjesta ja Kansallispuistot tutuksi luontomatkalla läpi Suomen

Lue seuraavaksi

Tietoa
Tukea
Lahjoita
Liity jäseneksi