Hyppää sisältöön

Sydänjärjestöt tarjoavat kuntoutusta

Sydänsairauden kanssa voi elää täysipainoista elämää. Kuntoutumiskursseille voi tulla hakemaan apua ja tukea arjen kysymyksiin.

Anneli Luoma-Kuikka, kehittämispäällikkö
Julkaistu 28.8.2018
Päivitetty 7.8.2019
Kuva: Anna Kara

Sydänpiirit ja valtakunnalliset sydänyhdistykset tarjoavat erilaisia kuntoutumiskursseja ja  lyhyitä teemakursseja  sepelvaltimotautiin sairastuneille, sydämen vajaatoimintaa sairastaville ja  rytmihäiriö-  tahdistin- ja läppäpotilaille.  Kurssit ovat yleensä maksuttomia tai niistä peritään pieni omavastuuosuus. Osalle kursseista on mahdollista osallistua myös  läheisen kanssa.

Valtakunnalliset potilasyhdistykset järjestävät sopeutumisvalmennusta ja teemakursseja omille erityisryhmilleen. Näitä yhdistyksiä ovat Karpatiat ry kardiomyopatia- ja sarkoidoosipotilaille tarkoitettu, Sydän- ja keuhkosiirrokkaat SYKE ry ja Sydänlapset ja -aikuiset ry synnynnäistä sydänvikaa sairastaville.

Kuntoutumiskurssit ovat ryhmämuotoisa ja antavat näin mahdollisuuden omien kokemusten jakamiseen samassa elämäntilanteessa olevien kanssa. Kurssien tavoitteena on tarjota tietoa, taitoa ja tukea  sydänsairauden kanssa elämiseen. Sydänyhdistysten toiminnasta löytyy myös erilaista kuntoutumista tukevaa toimintaa.

 

Lue seuraavaksi

Haku

Löytynyt 0 tulokset