Siirry sisältöön

Herkkuja Runebergin tapaan

Runebergin tortut juhlistavat makeasti kansallisrunoilijamme J.L. Runebergin päivää 5.2.

Mari Olli
Julkaistu 4.2.2018
Päivitetty 9.5.2019
Runebergin torttuja nautitaan 5.2. Kuva: Sydänmerkki / Elina Himanen

Tarinan mukaan Runebergin vaimo kehitti torttuohjeen kaapista löytyneistä aineksista makeanhimoiselle miehelleen. 2000-luvun kotileipuri hyödyntää Runebergin torttujen valmistuksessa joululta jääneet piparkakut ja mantelit.

Kotioloissa tortut paistetaan useimmiten paperisissa muffinivuoissa tai muffinipellillä. Jos haluat leivonnaisista korkeampia, kypsennä ne voidelluissa ja korppujauhotetuissa suorareunaisissa kahvikupeissa. Pienten torttujen sijaan leivonnaisen voi paistaa kakkuna, halkaisijaltaan noin 20 cm tasapohjaisessa vuoassa.

Katso herkullinen ohje ja kokeile myös moderneja Runebergin kulhoja

Lue seuraavaksi

Haku

Löytyi 0 tulokset