Hyppää sisältöön

Neljänkymmenen vuoden ajan olen syönyt sydänlääkeitä, rytmihäiriöt. Sitten tuli aivoinfarkti. Sen jälkee reikä paikattiin. Olo parani vähän kun happitaso nousi. Nyt lääkitys sama, marevaanin kanssa. Rytmihäiriö ennallaan. Kysymykseni kuuluu, miksi suupielet tulevat aivan valkoisiksi.

02/09/2015

Tietoa haluava

Vastaus

Mikko Syvänne
Julkaistu 2.9.2015
Päivitetty 4.6.2018

Kysyjältä on siis suljettu aukko eteisväliseinässä eli ASD. Nähtävästi vika oli aiheuttanut sydämeen kuormitusta, joka ilmeni rytmihäiriöinä, joiden tarkempi laatu ei kysymyksestä selviä. Aivoinfarkti on saattanut liittyä rytmihäiriöihin (eteisvärinä?) tai sitten laskimoveritulpasta lähtöisin ollut hyytymäkappale on avoimen aukon kautta päässyt valtimopuolelle ja aivoverenkiertoon. Kummassakin tapauksessa pitkäaikainen hyytymisen estolääkitys (Marevan) voi olla aiheellinen.

En osaa sanoa, miksi suupielet tulevat valkoisiksi. Sydämen ja verenkierron tilan kannalta on kuitenkin paljon tärkeämpää, onko suoriutuminen arkitoimista normaalia vai esiintyykö rajoittavia oireita kuten poikkeavan herkkää väsymistä tai hengenahdistusta.

02/09/2015

Mikko Syvänne

Lue seuraavaksi

Haku

Löytynyt 0 tulokset