Siirry sisältöön

Olen 76 v mies 170 cm, 79 kg ja eteisvärinä. Liikuntaa harrastan säännöllisesti kuten kuntosali, lenkkeily jne..
Minua askarruttaa pulssin alhaisuuus n. 45 – 50. Onko se liian alhainen ?
Kun eteisvärinä diagnosoitiin niin läkkeeksi tuli beetasalpaaja bisoprolol 5 mg, puolitablettia per päivä.
Kun reseptiä uusittiin niin terveyskeskuslääkäri nostikin annoksen 1 tabletti per päivä, ilman mitään tutkimusta.
Onko käynyt niin, että annostus ei ole kohdallaan vaan se laskee pulssin edellä mainitun alhaiseksi ?

29/01/2017

molotsa

Vastaus

Anna-Mari Hekkala
Julkaistu 7.2.2017
Päivitetty 4.6.2018

Beetasalpaajalääkitys hidastaa sykettä. Jos mainittu leposykeen taso ei aiheuta oireilua, annokseen ei välttämättä tarvitse puuttua. Jos lääke aiheuttaa vaivaa, kuten sykkeen haitallista hidastumista myös rasitustilanteessa, lienee syytä palata vanhaan annostukseen olettaen että annos oli eteisvärinän estämiseksi riittävä.

07/02/2017

Anna-Mari Hekkala

Lue seuraavaksi

Haku

Löytyi 0 tulokset