Hyppää sisältöön
Etusivu / Sydänsairaudet / Sydäniskurin sijoittaminen

Olen sisustusarkkitehti ja työn alla on infotiski valmistuvaan kauppakeskukseen. Kalusteeseen sijoitetaan myös defibrillaattori. En ole löytänyt netistä tietoa, mutta oletan että laitteen säilytyspaikka pitää varustaa sähköpistorasialla. Kai niiden akkujen pitää olla varauksessa?

12/11/2018

Jouni

Vastaus

Mari Blek-Vehkaluoto
Julkaistu 13.11.2018
Päivitetty 14.10.2022

Hienoa, että kauppakeskukseen ollaan hankkimassa defibrillaattori eli sydäniskuri, ja että se sijoitetaan keskeiselle paikalle.

Sydäniskurissa on joko akku tai paristot, jotka kestävät muutaman vuoden ajan. Akku tai paristot tulee vaihtaa laitteen niin ilmoittaessa. Latausta varten ei siis tarvita pistorasiaa.

Sydäniskuri kannattaa sijoittaa niin, että se on kaikkien nopeasti saatavilla. Laite tulee merkitä näkyvästi kansainvälisellä tunnuksella. Sen voi ladata esimerkiksi defi.fi-palvelusta tai ostaa sydäniskureiden myyjiltä.

Sydäniskurista on eniten hyötyä, kun se on kaikkien saatavilla ympäri vuorokauden. Tämä onnistuu Suomen olosuhteissakin ulkoseinään sijoitetun lämmitettävän sydäniskurikaapin ansiosta. Tätä varten tarvitaan pistorasia.

13/11/2018

Mari Blek-Vehkaluoto

Lue seuraavaksi

Tietoa
Tukea
Lahjoita
Liity jäseneksi