Hyppää sisältöön

KK SYÖNY ENALAPRI COMB 20mg paineet 179/104 pulssi 60-78. Mikä mättää ku ei laske.. oireet naama punottaa pää kifistää epävakaa olo ruokahalu menny laihtunu kk jo 8kg..kerroskuvattu munuaiset jotka ok. alat ym normit. HB 145. 24h virtsakoe tehty en tiä mitä se koe kertoo..vastaukset kk kul tulee. TSH mittaamaton alle 0.03 t4v 16. paineet on maatessaki korkeet ja istualtaan myös. kihahtaa ja voi olla tuntejaki koholla oireista tunnen jolloin mittaan heti..mitä voisin vielä vaatia?

28/08/2016

40v naikkonen

Vastaus

Mikko Syvänne
Julkaistu 29.8.2016
Päivitetty 4.6.2018

Ruokahaluttomuus ja laihtuminen on tutkittava omina ongelminaan, kuten nähtävästi on tehtykin, ja kohonneen verenpaineen harvinaisia taustatekijöitä on selvitelty ja selvitellään. Oireet ja mittaamattoman matala TSH sopivat kilpirauhasen liikatoimintaan. Kun T4V-koe on ollut normaali, tutkimuksia on syytä täydentää T3V-kokeella, ellei näin ole jo tehty. Jos löytyy kilpirauhasen liikatoiminta tai muu hoidettavissa oleva taustasyy, ratkaisevaa on sen hoito. Se saattaa ratkaista verenpaineongelman, mutta ei välttämättä.

Tässä vaiheessa verenpainetta on joka tapauksessa hoidettava. Nyt kysyjän verenpainetta hoidetaan kahden lääkkeen yhdistelmällä. Jos mainitut verenpainearvot on mitattu oikein ja ne edustavat todellista, keskimääräistä tasoa, riittävän verenpainelääkityksen sovittaminen on vielä kesken. On tavallista, että kohonneen verenpaineen hallintaan tarvitaan kolme–neljä lääkettä, hankalissa tapauksissa enemmänkin. Lääkitystä lisätään tarpeen mukaan asteittain, jotta verenpaine ei laske liikaa, ja kunkin lääkeyhdistelmän tehoa seurataan usein muutama viikko. Seuraava lääke jo käytettyjen ACE:n estäjän ja nesteenpoistolääkkeen oheen saattaisi olla esimerkiksi kalsiuminestäjä.

29/08/2016

Mikko Syvänne

Lue seuraavaksi

Haku

Löytynyt 0 tulokset