Hyppää sisältöön

Mistä johtuu että verenpaine nousee nukkuessa. Päivä menee hyvin. lääkitys openvas 40/12,5 otan sen aamulla. Onko jotain lääkkeitä jotka eivät sovi tämän kanssa.

09/04/2016

kaarina p

Vastaus

Mikko Syvänne
Julkaistu 9.4.2016
Päivitetty 4.6.2018

Pitäisi tietää tarkemmin, mihin perustuu käsitys verenpaineen nousemisesta yöllä ja siitä, mikä verenpaineen tilanne muuten on. Parhaiten verenpaineen vuorokausivaihtelun saa selville vuorokausirekisteröinnillä. Ohjeiden mukaan tehdyt kotimittauksetkin voivat antaa epäsuoraa viitettä, jos aamuarvot heti herättyä ovat korkeat. Voi toki itsekin silloin tällöin mitata yöllä esim. WC-käynnin yhteydessä. Muiden heräämisten (esim. painajaisten jälkeen) yhteydessä tehdyt mittaukset voivat antaa harhaanjohtavan kuvan.

Salapoliisityö ”openvas”-lääkkeen osalta tuotti vain epävarmoja tuloksia. Vahvuus 40/12,5 viittaa yhdistelmään, jota on saatavilla nimillä Kinzalcomb, Micardisplus, Telmisartan/Hydrochlorothiazide Ratiopharm ja Tolucombi. Lääkkeiden haitallisia yhteisvaikutuksia on paljon. Kaikkia ei ole mahdollista tässä luetella. Yhteisvaikutukset on aina otettava huomioon uusia lääkehoitoja harkittaessa.

09/04/2016

Mikko Syvänne

Lue seuraavaksi

Haku

Löytynyt 0 tulokset