.
Sinäkin voit pelastaa hengen
Sydänpysähdystilanteessa on kyse minuuteista. Siksi ensimmäisenä paikalla olevalla on tärkein rooli autettavan pelastamisessa.
Ole rohkea ja uskalla auttaa.
Yhteistyössä
Soita 112
Soita ensimmäisenä hätänumeroon 112. Hätäkeskus neuvoo sinua koko ajan. Aseta puhelin kaiutintoiminnolle, jolloin vapautat kädet elvytykseen.
Aloita elvytys
Painele keskeltä rintalastaa keskeytyksettä kovaa ja nopeasti, noin kaksi kertaa sekunnissa. Puhalla 30 painalluksen jälkeen 2 kertaa, jos osaat tekniikan.
Sydäniskuri paikalle
Jos lähelläsi on muita, pyydä joku hakemaan sydäniskuri paikalle. Jatka itse paineluelvytystä. Lähimmän sydäniskurin löydät 112 Suomi -sovelluksesta.
Testaa elvytystietämyksesi
Koetko epävarmuutta omassa elvytysosaamisessasi? Sydänliiton testillä selvität nopeasti, mikä on päässyt unohtumaan. Testi auttaa sinua palauttamaan helpot perusasiat mieleesi ja olet taas rohkeampi auttaja.
Opi oikea elvytystahti
#BiisiniVoiPelastaaElämän-soittolistan kappaleista
Joukko suomalaisia artisteja jakoivat meille vuoden 2020 elvytyspäivänä omat elvytysbiisinsä. Niiden tahti on 100-120 iskua minuutissa, joka toimii tahtina myös paineluelvytykselle.
#BiisiniVoiPelastaaElämän-soittolistalle biisinsä antoivat mm. Elastinen, Toni Wirtanen, Suvi Teräsniska, Janna, Abreu, Evelina, Redrama, Uniikki, Brädi, Leo Stillman, William ja Jesse Kaikuranta.
Kaipaatko materiaalia elvytysopetukseen?
Auttamista elvytystilanteessa voi harjoitella jo varhaiskasvatuksesta alkaen. Mitä aikaisemmin opetus aloitetaan, sen varmempaa ja rohkeampaa auttaminen on. Poimi vinkit tuntisuunnitteluun eri ikätasojen mukaiseen elvytysopetukseen.