Hyppää sisältöön
Etusivu / Sydän.fi  / Ajankohtaista / Kutsu medialle: Lihavuus ja media -työpaja

Kutsu medialle: Lihavuus ja media -työpaja

Mitä lihavuuden stigma tarkoittaa? Miten lihavuudesta puhutaan ja kirjoitetaan? Miten edistää eettistä ja vastuullista painopuhetta mediassa? Millaisilla kuvavalinnoilla lihavuus näyttäytyy? - Media-alan ammattilaisille suunnattu maksuton Kohti eettisempää ja vastuullisempaa painopuhetta ja käytäntöjä -työpaja järjestetään Teamsin kautta 22.3.2022 klo 12–16.

Julkaistu 22.2.2022
Päivitetty 22.3.2022

Mitä lihavuuden stigma tarkoittaa? Miten lihavuudesta puhutaan ja kirjoitetaan? Miten edistää eettistä ja vastuullista painopuhetta mediassa? Millaisilla kuvavalinnoilla lihavuus näyttäytyy?

Sydänliitto, Jyväskylän yliopisto ja Syömishäiriöliitto toteuttavat Valtioneuvoston rahoittamaa yhteistyöhanketta, jonka tarkoituksena on lisätä tietoisuutta lihavuuden stigmasta ja haastaa lihavuuden stigmaa ylläpitäviä rakenteita yhteiskunnassamme. Hankkeessa toteutetaan keskustelevia työpajoja eri alan ammattilaisten kanssa. Työpajoja on jo toteutettu terveydenhuollon ja liikunta-alan ammattilaisten kanssa.

Nyt on media-alan vuoro!

Media-alan ammattilaisille suunnattu maksuton Kohti eettisempää ja vastuullisempaa painopuhetta ja käytäntöjä -työpaja järjestetään Teamsin kautta 22.3.2022 klo 12–16.

Etsimme työpajaan monipuolisesti media-alalla toimivia ammattilaisia, jotka osallistuvat tai vaikuttavat uutisointiin, muun muassa toimittajat, kuvatoimittajat, päätoimittajat. Työpajaan mahtuu maksimissaan 20 osallistujaa.

Työpajassa hyödynnetään Erätauko-menetelmää. Erätaukokeskusteluissa kaikki pääsevät osallistumaan sekä jakamaan kokemuksiaan ja ajatuksiaan aiheesta. Jokaisen osallistujan on siksi pystyttävä olemaan läsnä koko työpajan ajan. Osallistujilla tulee olla käytössä mikrofoni ja mielellään myös kamera. Erätauko-menetelmään kuuluu myös asiantuntija-alustukset aiheesta.

Luvassa takuuvarmasti ajatuksia herättäviä keskusteluita ja näkökulmia lihavuuden stigmasta sekä ainutlaatuinen mahdollisuus liittyä vastuullisen painopuheen edelläkävijöiden joukkoon.

Tervetuloa mukaan!

Ilmoittaudu viimeistään 16.3. tuija.pusa@sydanliitto.fi. Kerro viestissä nimesi, työpaikkasi ja millaista työtä teet media-alalla.

Seuraa meitä myös Twitterissä @painopuhe #lihavuudenstigma

Lue seuraavaksi

Tietoa
Tukea
Lahjoita
Liity jäseneksi