Hyppää sisältöön
Etusivu / Elämää sairauden kanssa / Saunomisesta ja liikunnasta terveyshyötyjä

Saunomisesta ja liikunnasta terveyshyötyjä

Jyväskylän yliopiston liikuntatieteellisessä tiedekunnassa tehdyn tutkimuksen mukaan liikunnan ja saunomisen yhdistäminen kannattaa.

Anna-Mari Hekkala, ylilääkäri
Julkaistu 22.8.2022

Valtimotaudit ovat edelleen suurin ennenaikaisten kuolemien aiheuttaja Suomessa. Valtimotaudit aiheuttavat kansanterveydelle ja -taloudelle taakkaa, jonka vuoksi tautien ehkäisyä tehostavien uusien keinojen löytäminen on tärkeää, väitöskirjatutkija Earric Lee kertoo Jyväskylän yliopiston tiedotteessa.

Tiedetään, että säännöllinen liikunta parantaa kestävyyskuntoa ja vaikuttaa suotuisasti verenpaineeseen ja kolesteroliin. Nyt tehdyssä tutkimuksessa selvisi, että saunomisen yhdistäminen liikuntaan lisää suotuisia vaikutuksia enemmän kuin pelkkä liikunta. Tutkittavat osallistuivat kaksi kuukautta kestävään liikuntaohjelmaan, ja osa saunoi aina liikuntasuorituksen jälkeen. Verrokkiryhmä ei harjoitellut tai saunonut säännöllisesti.

Jyväskylän yliopiston liikuntatieteellisessä tiedekunnassa tehdyn tutkimuksen tulokset julkaistiin tieteellisessä American Journal of Physiology -lehdessä.

Lue seuraavaksi

Tietoa
Tukea
Lahjoita
Liity jäseneksi