Hyppää sisältöön
Etusivu / Terveys & Hyvinvointi / Liikuntavinkit / Sydänliitto vaikuttaa kevään suurissa juoksutapahtumissa

Sydänliitto vaikuttaa kevään suurissa juoksutapahtumissa

Sydänliitto on mukana kevään suurimmissa juoksutapahtumissa, Helsinki City Running Dayssa 19.5. ja Naisten Kympillä 26.-27.5.

Eeva Hietalahti
Julkaistu 14.5.2018
Päivitetty 27.2.2019

Tänä vuonna juoksutapahtumissa uutta on se, että juoksijat ja kävelijät voivat osallistumisen ohella kerätä varoja valitsemaansa kohteeseen. Sydänliitto on yksi tapahtumien kumppaneista ja päähyväntekeväisyyskohteista.

Mukaan juoksemaan ja keräämään lupautui joukko vaikuttajia politiikan ja musiikin aloilta. Naisten Kympillä mukana ovat muusikot Mira Luoti sekä Emppu Suhonen. Helsinki City Running Dayssa hyvää ovat tekemässä europarlamentaarikko Henna Virkkunen, muusikko Mika Ikonen, näyttelijä Jarkko Nyman sekä kansanedustajat Krista Mikkonen ja Ozan Yanar. Saavuttavatko he ja muut tiimit keräystavoitteensa ja mitä terveisiä lahjoittajat ovat heille jättäneet? Tarkista ajantasainen tilanne jatkuvasti päivittyviltä keräyssivuilta: oma.sydan.fi Juoksutapahtumien kautta kerätyt varat ohjataan sydänpiirien ja -yhdistysten liikuntatoiminnan kehittämiseen ja naisten sydänterveyden edistämiseen. Liikunta on yksi Sydänliitolle tärkeistä teemoista sydänterveyden edistämisessä.

Helsinki City Running Day -tapahtumassa vaihtoehtoiset matkat ovat maraton, puolimaraton, maratonviesti, 5 kilometrin katujuoksu tai lasten kilometrin mimimarathon. Naisten kympillä luonnollisesti kävellään tai juostaan 10 kilometriä. Lauantai 26.5. on hyvinvointipäivä, jolloin tapahtuma-alueella voi mm. ottaa osaa liikunnallisiin kokeilutunteihin tai shoppailla Expo-alueen myyntipisteillä. Sydänliiton tapahtumapisteellä pääsee 26.5. testaamaan elvytystaitoja ja tutustumaan defibrillattoriin eli sydäniskuriin. Sunnuntaina 27.5. taas annetaan ohjausta oikeaoppiseen verenpaineen omaseurantaan.

Sunnuntaina 27.5. Sydänliitto myöntää myös tunnustuspalkinnon vuosittain valittavalle valtakunnallisen sydänterveyden edistäjälle. Palkinnon tulevat tänä vuonna jakamaan Sydänliiton pääsihteeri Tuija Brax sekä markkinointi- ja viestintäjohtaja Eeva Hietalahti.

Lue seuraavaksi

Tietoa
Tukea
Lahjoita
Liity jäseneksi