Hyppää sisältöön

Kuntoutus

Kaipaatko lisää tietoa, taitoa ja tukea sairauteesi liittyen sekä käytännön vinkkejä omahoitoon? Sydänliiton kursseille osallistuminen lisää paitsi jaksamista, myös lieventää sairauden mukanaan tuomaa pelkoa ja ahdistusta. Me Sydänliitossa toimimme sydänpotilaiden tukena ja kannustajina elämäntapamuutoksissa ja autamme uuteen tilanteeseen sopeutumisessa.

Sydänliiton kurssit

Sydänliiton kurssit sopivat sinulle, joka etsit apua, tietoa ja vinkkejä arkeen sopeutumiseen sydänsairauden kanssa. Ryhmämuotoisilla kursseillamme pääset tapaamaan toisia samassa elämäntilanteessa olevia, kuuntelemaan ammattilaisten luentoja sekä jakamaan kokemuksia yhdessä tekemisen ja oppimisen kautta.

Osa kursseista on teemallisia kursseja, joissa käsitellään yhtä asiaa (esim. liikunta, ravitsemus, mielenhyvinvointi tai parisuhde).

Voit tulla kurssille yksin tai yhdessä puolisosi tai läheisesi kanssa. Kurssimme ovat osallistujille maksuttomia. Voit hakeutua kaikille kursseille asuinpaikastasi riippumatta.

Kurssikalenteri

Valintakriteerit Sydänliiton kursseille

Osallistujat Sydänliiton kursseille valitaan hakemusten perusteella sosiaalisin ja terveydellisin perustein. Kursseille valitaan ensisijaisesti niitä hakijoita, jotka eivät ole aikaisemmin olleet vastaavilla kursseilla. Muutkin tekijät voivat vaikuttaa valintaan.

Kaikki hakijat arvioidaan samoilla kriteereillä:

  • sydänsairauden toteamisesta on kulunut noin puolesta vuodesta kahteen vuoteen (riippuen kurssista)
  • osallistuminen aikaisempiin kuntoutuksiin
  • miten kauan edellisistä kuntoutuksista tai kursseista on aikaa
  • arvio omasta nykytilanteesta (terveydentila, arjen sujuvuus, mieliala)
  • omat perustelut kurssin tarpeesta

Hakeminen kurssille

Kaikki kurssit löytyvät Kurssikalenterista. Osalle kursseista riittää ilmoittautuminen kurssinvetäjälle osoitteeseen, jonka löydät kurssin kohdalta. Toisille kursseille tarvitaan kurssihakemus, sen löydät suomen- ja ruotsinkielisenä kunkin kurssin kohdalta. Kurssihakemus täytetään ja toimitetaan kurssin kohdalla mainittuun osoitteeseen. Yhdellä hakulomakkeella haetaan vain yhdelle kurssille.

Kurssikalenteri

Hakijan henkilötietojen käsittely

Alueellinen sydänpiiri tai valtakunnallinen yhdistys kerää, käsittelee ja käyttää hakijan henkilötietoja. Tietoja käsittelevät vain ne henkilöt, joilla on työnsä puolesta siihen oikeus. Henkilötietojen käsittelyn tarkoituksena on osallistujien valinta kursseille. Henkilötietojesi käsittely perustuu hakemuksessa allekirjoituksellasi vahvistamaasi suostumukseen tai ilmoittautumisessa antamiisi tietoihin. Henkilötietosi tallennetaan kurssihakemusten rekisteriin. Henkilötietojasi säilytetään kymmenen (10) vuoden ajan.

Tietoja ei luovuteta pääsääntöisesti eteenpäin. Kurssin ohjaajalle luovutetaan henkilöistä ne välttämättömät tiedot, jotka hän tarvitsee voidakseen kurssin toteuttaa. Kurssikeskuksessa järjestettävien kurssien osallistujien nimi- ja erityisruokavaliotiedot ja esteettömyyteen liittyvät tiedot ilmoitetaan tarvittaessa kurssikeskukseen.

Tulppa-kuntoutus

Tulppa-kuntoutus sopii sinulle, jolla on

  • Sydän- ja verisuonisairaus, esimerkiksi sepelvaltimotauti tai aivoverenkiertohäiriö
  • Useita sydän- ja verisuonisairauksien riskitekijöitä, kuten tyypin 2 diabetes tai kohonnut kolesteroli.

Tulppa-kuntoutus on terveyskeskuksessa toteutettavaa ryhmäkuntoutusta, joiden tapaamisissa käsitellään sairastumista ja sen hoitoa yhdessä muiden samankaltaisessa tilanteessa olevien kanssa. Ryhmänvetäjinä toimivat terveyden- tai sairaanhoitaja, fysioterapeutti tai liikunnanohjaaja sekä koulutettu vertaisohjaaja paikallisyhdistyksestä.

Tulppa-kuntoutusta järjestetään jatkossa myös verkossa.

Lue lisää Tulppa-kuntoutuksesta

Armollisen painonhallinnan kuusi kultaista ohjetta

Hyvä olo ja itselle sopiva paino löytyy, kun löytää keinoja pitää itsestään huolta. Siinä auttavat itsetuntemus, tiedot ja taidot hyvinvointia tukevista elintavoista, läheisten tuki sekä riittävät voimavarat.

1. Hyväksy oma kehosi.
2. Mielen hyvinvointi on kaiken perusta.
3. Unen tärkeyttä ei voi liikaa korostaa.
4. Löydä rento ja joustava ruokasuhde.
5. Liikkuminen tuo hyvää oloa.
6. Keskity hyviin, pieniin asioihin!

Tutustu lisää pysyvän painonhallinnan keinoihin
Sydänliiton kurssit

Kurssikalenteristamme löydät kaikki sydänyhteisön kurssit.

Kurssit järjestetään Veikkauksen tuella ja toimintaa ohjaa ja valvoo Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus (STEA).

Haku

Löytynyt 0 tulokset