Hyppää sisältöön

Näin pidät grillin ja savustimen puhtaana

Kesän herkulliset ja terveelliset ruoat valmistuvat kätevästi grillissä tai savustimessa. Katso Eeva Hietalahden vinkit grillaajalle.

Eeva Hietalahti
Julkaistu 2.6.2016
Päivitetty 12.9.2018
Kuva MetsäTissue / Elvi Rista

Suosikkejani ovat ehdottomasti grillattu kokonainen kala sekä savustettu lohi. Niiden valmistamisessa on vain muutama haaste. Kala tuppaa hajoamaan grilliin tai jää kiinni ritilään. Halsterikaan ei aina auta, kun kala jää siihenkin kiinni. Kun vielä haluaisi grillata kalan jälkeen jälkiruoksi hedelmiä, ei ole mukavaa kun ritilä on kalan paloja täynnä.

Viime kesänä sain hyvän vinkin grillin suojaukseen. Foliosta ja leivinpaperista saa helposti taiteltua grillausalustan, joka sekä suojaa grilliä, että auttaa kalan kääntämisessä. Siihen kala ei tartu, mutta silti kala saa kauniin grillauksen värin ja raidat.

Toinen hyvä vinkki oli leivinpaperin käyttäminen savustimessa. Laitan savustimeen kalan alle sopivan kokoisen palan leivinpaperia, jonka avulla kalan rasva ei valu savustimeen. Kala on helppo siirtää savustimen ritilältä tarjoilulautaselle, kun välissä on leivinpaperia.

Yksinkertaisia asioita, mutta helpottavat hyvin paljon. Tiskiä on vähemmän, kun ritilöitä ei tarvitse pestä – tätä arvostaa erityisesti mökillä.

Aurinkoista kesää ja herkullisia grillaushetkiä.

Lue seuraavaksi

Haku

Löytynyt 0 tulokset