Hyppää sisältöön
Etusivu / Ruoka & Ravitsemus / Ihastuta ruokalahjalla!

Ihastuta ruokalahjalla!

Lahjojen ei aina tarvitse olla esineitä tai tavaroita. Joulusesongin saapuessa voit helpottaa hieman omaa lahjataakkaasi antamalla ystävillesi ja tuttavillesi ostettujen lahjojen sijasta itse tehtyjä ja ihania ruokalahjoja. Paketoi ruokalahjat kauniisiin paketteihin ja vie mukanasi tänä vuonna hieman erilaiset joululahjat.

Julkaistu 18.11.2015
Päivitetty 12.9.2018
Pähkinäiset sämpylät. Kuva: Sydänmerkki

Joulun ruokalahjat voivat olla esimerkiksi suussa sulavia suolaisia tai makeita leivonnaisia. Alta löydät muutamia esimerkkejä joulun ruokalahjoista.

Joululeivät:

Pähkinäiset sämpylät

Pähkinäsattumat tuovat herkullista makua ja mukavaa suutuntumaa.

Mallasleipä

Makean mallasleivän valmistus vie vähän aikaa, mutta maku palkitsee kärsivällisen leipurin.

Makeita lahjoja:

Suklaamuffinit

Koristele mufiinit juhlaviksi tummalla ja valkoisella suklaalla ja vaikkapa vadelmilla.

Piimäkakku

Piimäkakulle makua antavat jouluiset mausteet kuten neilikka, inkivääri ja pomeranssinkuori. Piimän sijaan kakkuun sopii kermaviili tai hapantunut kerma – leivonnainen tunnetaan myös hapankermakakkuna.

Kauralastut

Klassikkokauralastuja on helppo valmistaa ja ne maistuvat kaikille.

Ruokaohjeet ovat Sydänmerkin reseptejä, joissa on mietitty rasvan, sokerin ja suolan määrää. Niissä on käytetty kaupasta löytyviä Sydänmerkki-tuotteita mahdollisimman paljon.

Ruokapakkausten Sydänmerkki kertoo yhdellä vilkaisulla, että tarkastele­masi ruoka on omassa sarjassaan parempi valinta: vähäsuolaisempi leipä, vähäsokerisempi muro, kuituisempi pasta. Kun otat tavaksesi valita aina Sydänmerkittyä, säädät kuin huomaamattasi omaa ja läheistesi ruoka-valiota terveellisempään suuntaan. Voit hyvin ja jaksat paremmin.

Lue lisää Sydänmerkistä ja tutustu muihin resepteihin www.sydanmerkki.fi

Lue seuraavaksi

Tietoa
Tukea
Lahjoita
Liity jäseneksi