Painonhallitsijan muistilista
Ateriarytmi lähtee käyntiin hyvällä aamiaisella.
1. Syö aamiainen, lounas ja päivällinen sekä tarvittaessa 1–2 välipalaa joka päivä.
2. Täytä puolet lautasesta salaatilla ja lämpimillä kasviksilla, neljäsosa kalalla, lihalla tai papuruualla ja neljäsosa perunalla, tummalla pastalla, riisillä tai ohralla.
3. Ota ruokaa kohtuullinen annos ja nautiskele rauhallisesti jokaisella aterialla.
4. Syö vain harvoin runsasrasvaisia tai makeita ruokia ja leivonnaisia, kuten pitsaa, kermaperunoita, jäätelöannoksia ja kakkuja.
5. Kävele lyhyet välimatkat ja harrasta arkista liikuntaa päivittäin. Etsi itsellesi lisäksi mieluisa liikuntaharrastus.
Opettele ateriarytmi
Aamiainen
Lautasellinen puuroa, 2 dl marjoja, lasi maitoa
Lounas
Lautasellinen kasviskeittoa, 1–2 ruisleipäviipaletta, kasvimargariinia, kananpoikaleikettä, lasi piimää, hedelmä
Päivällinen
Annos uunikalaa, 1–2 perunaa, höyrytettyjä kasviksia, vihreää salaattia, öljykastiketta, täysjyväleipäpala, vettä
Iltapala
1–2 hedelmää, 2 dl luonnonjogurttia, 1–2 täysjyväkorppua
Janojuomaksi lisäksi 1–1½ l vettä päivässä.