Hyppää sisältöön
Etusivu / Kulttuuri / Teatteri, elokuvat ja sarjat / Revyytä sata lasissa

Revyytä sata lasissa

Nauru hersyy ja musiikki vie mennessään. Uusi iloinen teatteri heittää juhlavuoden revyyssään kannat kattoon.

Tiina Eloranta
Julkaistu 22.5.2017
Päivitetty 28.5.2018
Sanna Majuri, Susanna Laine ja Sari Siikander. Kuva Mirkku Merimaa

Näyttämöllä seisoo Eila Hiltusen Sibelius-monumenttia kuvaavat kulissit. Pönötystä siis luvassa. Mutta vielä mitä. Juhlavuoden teema vain paikka paikoin vilahtaa näyttämöllä.

Sen verran Suomi-teemasta, että näyttämölle tupsahtaa bostoninterrieri Lennu. Tämä koira juttelee mutta käyttäytyy vilkkaasti kuten Mäntyniemessä on koettu. Lennun suusta pullahtaa vaikka mitä.

Teatteriväki tuo näyttämölle myös Akseli Gallen-Kallelan Lemminkäisen äiti -maalauksen, tavallaan. Tapahtumat vievät nykyiseen koulumaailmaan, jossa kaksi äitiä ja heidän poikansa Lemminkäinen ja Kullervo kipuilevat koulussa pärjäämisen kanssa. Keskustelua johtaa rehtori, äidit puolustavat poikiaan ja puukko vilahtaa.

Sketsittä eivät jää myöskään pääministerin sukulaissuhteet, lintubongarit eivätkä kokouksen jatkuvasti keskeyttävät ”pakko vastata” -puhelut.

Ajankohtaisuutta tarjoaa kohtaus, jossa Juha Sipilä (Jussi Lampi) viskoo Suomi-neitoa kuin sätkynukkea. Donald Trump saa reilusti näyttämöaikaa eikä ihme. Mikko Penttilä istuu Trumpin rooliin. Eleet ja puheet kuvaavat yhdysvaltalaista johtajaa loistavasti.

Illan parasta musiikkiosuutta edustaa teatterimusiikkiyhtye Jean S., jonka lavaesiintymiseen kuuluvat miehekkäät koreografiat ja mehevät saundit. Myös Sari Siikanderin laulama Enkelit lentää sun uniin saa hymyn huulille.

Nostalgiaa ja rahisevaa stemmaa tarjoaa The Hormone sisters eli Sanna Majuri, Susanna Laine ja Sari Siikander.

Puolitoista tuntia kuluu kuin huomaamatta. UIT onnistuu viihdyttämään.

 

Sata lasissa! -musiikki-ilottelua Linnanmäen Peacock-teatterissa 17.6.2017 asti.

Lue seuraavaksi

Tietoa
Tukea
Lahjoita
Liity jäseneksi