Hyppää sisältöön
Etusivu / Terveys & Hyvinvointi / Mielen hyvinvointi / Treffit itsensä kanssa

Treffit itsensä kanssa

Yhteys toisiin ihmisiin on sydänterveydelle hyvästä. Tai toisin päin, yksinäisyys tai terveyshuoliensa kanssa yksinjäämisen tunne ovat sydämelle pahasta.

Korona-kevät laittoi meidät kovaan kokeeseen, kuinka saada yhteys toisiin ilman fyysistä läsnäoloa. Opimme paljon, ja nyt olemme paremmassa valmiudessa korona-talveen ja toistemme tai terveydenhuollon ammattilaisten kohtaamiseen – kunkin alueen viranomaismääräyksiä totellen.

Yksi tärkeä kohtaaminen ei alueviranomaisten tai sairaanhoitopiirien ohjeita tarvitse. Omien tunteiden kohtaaminen on näinä outoina aikoina tärkeämpää kuin koskaan. Siksi olemme koonneet sydan.fi-sivuston koronaosioon erillisen osion mielen rauhoittamisesta. Suosikkini ovat Anne Kuusiston harjoitukset hiljentymiseen ja nukahtamiseen. Annen tapa johdattaa meidät hiljaiseen olemiseen itsemme kanssa muutamaksi minuutiksi tai pidemmäksi aikaa, ovat saaneet paljon kiitoksia.

On ymmärrettävää, jos korona pelottaa tai poikkeustila ahdistaa. Toisaalta meillä on tietoa siitä, että valtaosa suomalaisista voi olosuhteisiin nähden hyvin ja osalla jopa sydänterveys on saattanut parantua, kun arki on rauhoittunut, uni pidentynyt, päivittäiseen ulkoiluun, terveelliseen ruokailuun ja lähimmäisten kanssa jutteluun on ollut paremmin aikaa. Mutta niihin hetkiin, kun tunnet tarvetta tehdä treffit itsesi kanssa ja käsitellä poikkeusajan tuntojasi, suosittelen treffejä Annen kanssa osoitteessa sydan.fi/mindfulness.

Mindfulness-harjoituksia Sydänliiton Youtube-kanavalla:

Mindfulness-harjoitus 7 min

Mindfulness harjoitus -rentouttava kehon havainnointi

Mindfulness harjoitus – myötätuntoa ja lempeyttä itselle

Lue seuraavaksi

Tietoa
Tukea
Lahjoita
Liity jäseneksi