Hyppää sisältöön
Etusivu / Terveys & Hyvinvointi / Neljä helppoa keppijumppaliikettä

Neljä helppoa keppijumppaliikettä

Keppi tai vaikkapa luuta ovat hyviä välineitä niska-hartiaseudun lihasten verenkierron ja liikkuvuuden lisäämiseksi.

Annukka Alapappila, Liikunta-asiantuntija
Julkaistu 23.3.2020
Päivitetty 25.3.2020
Kuva: Sydänliitto Anna Kara

Jokaiselta meiltä löytyy varmasti näppärä liikuntaväline kotoa. Etsi varastosta kävely- tai hiihtosauva tai siivouskaapista tai pihalta luuta. Muuta et tarvitse, keppijumppa voi alkaa.

Jo neljä liikettä vauhdittaa mukavasti niska-hartiaseudun lihasten verenkiertoa ja auttaa laukaisemaan niiden jännitystä. Tee liikkeet rennon letkeästi, turhia  jännittämättä. Voit itse valita toistojen määrän ja tehdä liikkeen istuen tai seisten. Olennaista on, että liikkeet tuntuvat sinusta hyviltä ja sinulle sopivilta. Ota puolisosi tai muu perhe mukaan. Mikään ei estä tekemästä näitä liikkeitä ulkona. Keppijumppa on kokeilemisen arvoista. Näin saat samalla raikasta ilmaa, punaiset posket ja iloisen mielen.

Mies tekee heiluriliikettä kepin kanssa.

1. Heiluriliike. Ota kepistä leveä ote. Vie keppiä sivulta toiselle rennon letkeästi. Anna käden nousta ylös yli hartiatason ja katseen seurata liikettä.

Mies vie keppiä sivulle pään päällä

2. Vartalon sivutaivutus. Ota kepistä hyvä ote. Nosta keppi kohti kattoa ja kallista vartaloa sivulle. Palaa takaisin hyvää seisoma-asentoon ja tuo keppi alas. Pyöräytä hartiat ympäri. Tee sama toiselle puolelle.

Mies seisoo keppi hartioiden kanssa

3. Ylävartalon kiertoliike. Nosta keppi yläselän taakse. PIdä selkä suorana ja hartiat rentoina. Kierrä ylävartaloa vuorotellen puolelta toiselle. Voit tehdä liikkeen pienenä ja nopeammassa tahdissa tai laajana liikkeenä rauhallisemmassa tahdissa.

Mies nojaa eteenpäin keppi niskan takana

4. Hyvää huomenta – liike. Ota kepistä laaja ote. Vie keppi yläselän taakse. Kallista suoraa selkää eteenpäin ja pidä polvet hieman koukussa. Nouse takaisin ylös. Pidä hartaiat rentoina koko liikkeen ajan.

Lue seuraavaksi

Tietoa
Tukea
Lahjoita
Liity jäseneksi