Hyppää sisältöön

Hei olen 36 v nainen. On ollut aina matalat paineet paitsi levätessä on ihanteelliset 120/70, mutta kun rupeaa liikkumaan tai menee töihin paineet putoaa. Tuntuu, ettei pysy pystyssä. Olen kokeillut kaikkia kotikonsteja mm. kahvi, lakritsi, suola ym. mutta ei enää nekään auta. Nyt on kokeiltu effortil lääkettä, joka helpottaisi. Töitä tehdessä tai muuten stressaava tilanne, niin paineet on n. 80/40 syke yli 100.

07/01/2017

Vastaus

Anna-Mari Hekkala
Julkaistu 7.1.2017
Päivitetty 4.6.2018

Verenpaine on liian matala vain jos se aiheuttaa ongelmia ihmisen pystyssä pysymisessä eli toistuvaa huimausta ja/tai pyörtymisiä. Kysyjän kohdalla näin ilmeisesti onkin ja on jouduttu turvautumaan Effortil-lääkitykseen.

Valitettavasti ongelmaan ei ole hyvää ratkaisua. Hoitona suositellaan kysyjän jo mainitsemia kotikonsteja ja etilefriiniä (Effortil). Effortil–lääkkeen annostuksessa on hyvin säätämisen varaa, joskin hankaluus on lääkkeen lyhytvaikutteisuus (otettava kolme kertaa päivässä). Joskus voidaan vaihtoehtona kokeilla fludrokortisonia (Florinef), mutta teho taitaa olla vielä vaatimattomampi.

Anna-Mari Hekkala

Lue seuraavaksi

Haku

Löytynyt 0 tulokset