Hyppää sisältöön

Olen 54-vuotias nainen sain uuden verenpainelääkkeen syksyllä Cardace 10 mg x 1 ennestään on Amdolodipin Orion 10mg x 1.
Kysymys on voiko nämä lääkkeet vaikuttaa pohjekipuun, kipu alkoi syksyllä samoihin aikoihin kun aloin syömään cadaca. Olen joutunut vähentämään lenkkeilyä kipujen vuoksi. Kivut alkavat jo 100 metrin kävelyn jälkeen molemmissa pohkeissa ja ovat niin voimakkaat, että on pakko pysähtyä odottamaan niiden ohimenoa, kivut kuitenkin alkavat taas uudelleen kun jatkan kävelyä. Olisiko viisainta mennä lääkäriin tässä vaiheessa, pelkään että joudun luopumaan minulle rakkaasta harrastuksesta.

05/04/2015

Anneli

Vastaus

Mikko Syvänne
Julkaistu 9.4.2015
Päivitetty 4.6.2018

Kuvaus sopii oireeseen, jota kutsutaan katkokävelyksi. Mainitut lääkkeet eivät ole sen aiheuttajia, mutta kohonnut verenpaine, johon lääkkeet on annettu, on yksi valtimosairauksien riskitekijä. Katkokävelyn syynä saattaa olla alaraajoihin menevien valtimoiden ahtautuminen. Lääkäri tutkii pulssit nivustaipeista jalkateriin asti ja kuuntelee nivusista mahdolliset ahtaumiin viittaavat suhinat. Lääkäriä ei tarvitse pelätä muutoin kuin että hän kehottaa lopettamaan tupakoinnin, jos kysyjällä on tämä altistava riskitekijä. Tarvittaessa tehdään alaraajaverisuonten kuvaukset, ja vaiva saattaa olla hoidettavissa pallolaajennuksella tai leikkauksella.

09/04/2015

Mikko Syvänne

Lue seuraavaksi

Haku

Löytynyt 0 tulokset