Hyppää sisältöön

Yöllä herätessä, painostava ja jomottava tunne vasemmassa kyljessä!
Tunne poistuu tai lievittyy parin tunnin kuluttua ja unta voi yleensä jatkaa sydänsairausgooglailujen jälkeen tunnin parin kuluttua.
Istuessa ja googlatessa mittaan verenpainetta ja sykettä. Verenpaine oli nyt 138/78, alapaineen vaihdellessa 63-78. Sydämessä on välilyöntejä koko ajan ja lyönnit usein pareittain. Syke vaihtelee oudosti 50 ja 73 välillä? Joskus sykemittari on näyttänyt jopa alle 40 lukemaa?
Keuhkovika bronkiektasian aiheuttama herkkyys puuskittaiseen yskään haittaa tällä hetkellä, etenkin makuulle asettuessa, mutta rauhoittuu minuutin parin sisällä.
Aamupäivällä olo paranee ja mm tennis ja squash sujuvat, mutta pitkissä palloralleissa hengästyy aika nopeasti?! Pitkät kävelylenkitkin onnistuvat vaivatta, mutta juoksu ei enää onnistu rajun hengästymiseen johdosta?! Ehkä 70 vuoden iälläkin on vaikutuksensa.

04/12/2016

Herättää yöllä

Vastaus

Mikko Syvänne
Julkaistu 7.12.2016
Päivitetty 4.6.2018

Jomottava kylkikipu ei ole tyypillisesti sydänoire. Hengästyminen rasituksessa liittyy ehkä keuhkovikaan, mutta tästä on parasta neuvotella lääkärin kanssa, jolloin voi ottaa puheeksi myös lisälyöntituntemukset. Verenpaine on kohtalaisen lähellä tavoiterarvoja, mutta kannattaa tehdä ohjeiden mukainen omamittaussarja. Lisälyönnit selittävät luontevasti vaihtelevat ja varsin oudotkin sykelukemat, koska verenpainemittari ei aina osaa lukea lisälyöntiä sydämenlyönniksi.

07/12/2016

Mikko Syvänne

Lue seuraavaksi

Haku

Löytynyt 0 tulokset