Sydänliiton hyvinvoinnin ja sydänterveyden verkkopalvelu

Näillä vinkeillä vähennät suolan määrää

Kun itse valmistaa ruokaa ja leipoo leipää, saa myös itse päättää suolan määrän.

Soili Soisalo
Julkaistu 29.6.2016
Kuva: Ulla-Maija Hänninen
  1. Mausta ruokaa reippaasti yrteillä, sitruunalla, viini­etikalla, hunajalla, currylla, inkiväärillä tai pippureilla.
  2. Juurekset, vihannekset ja hedelmät tuovat keitto- ja pataruokiin runsaasti makua.
  3. Leivistä, juustoista, leikkeleistä, makkaroista ja valmisruuista ­kannattaa valita kaupassa sydänmerkkituotteet.
  4. Suola-alkuisissa elintarvikkeissa, kuten suolakurkuissa, on paljon suolaa. Maistele niitä varovasti.
  5. Maustekastikkeista, maustesekoituksista ja liemikuutioista on ­hyvä käyttää vähäsuolaisia ­vaihtoehtoja.

Lue seuraavaksi