Siirry sisältöön

Painonhallitsijan muistilista

Ateriarytmi lähtee käyntiin hyvällä aamiaisella.

Soili Soisalo
Julkaistu 29.1.2015
Päivitetty 7.3.2019
Kuva: Ulla-Maija Hänninen

1. Syö aamiainen, lounas ja päivällinen sekä tarvittaessa 1–2 välipalaa joka päivä.

2. Täytä puolet lautasesta salaatilla ja lämpimillä kasviksilla, neljäsosa kalalla, lihalla tai papuruualla ja neljäsosa perunalla, tummalla pastalla, riisillä tai ohralla.

3. Ota ruokaa kohtuullinen annos ja nautiskele rauhallisesti jokaisella aterialla.

4. Syö vain harvoin runsasrasvaisia tai makeita ruokia ja leivonnaisia, kuten pitsaa, kermaperunoita, jäätelöannoksia ja kakkuja.

5. Kävele lyhyet välimatkat ja harrasta arkista liikuntaa päivittäin. Etsi itsellesi lisäksi mieluisa liikuntaharrastus.

Opettele ateriarytmi

Aamiainen

Lautasellinen puuroa, 2 dl marjoja, lasi maitoa

Lounas

Lautasellinen kasviskeittoa, 1–2 ruisleipäviipaletta, kasvimargariinia, kananpoikaleikettä, lasi piimää, hedelmä

Päivällinen

Annos uunikalaa, 1–2 perunaa, höyrytettyjä kasviksia, vihreää salaattia, öljykastiketta, täysjyväleipäpala, vettä

Iltapala

1–2 hedelmää, 2 dl luonnonjogurttia, 1–2 täysjyväkorppua

Janojuomaksi lisäksi 1–1½ l vettä päivässä.

Lue seuraavaksi

Haku

Löytyi 0 tulokset