Hyppää sisältöön

Viltti, pientä purtavaa ja ystävät. Kesä hellii ja nyt on aika kattaa tarjottavat ulkosalle.

Puutarhat ja puistot tarjoavat mahtavat puitteet kesäiseen kohtaamiseen. Kokoa ystävät ja tuttavat yhteen helposti ja nopeasti näillä vinkeillä:

  1. Ulkokattaus ei vaadi puutarhakalusteita tai patiota. Piknikvilttinä toimii hyvin vaikkapa vanha lakana tai pöytäliina.
  2. Kertikset ovat vanha tuttu ulkoastiasto. Vaihtelua kaipaaville hyvä vaihtoehto laseiksi tai tarjoiluastioiksi ovat erilaiset lasipurkit.
  3. Kattausrekvisiittaa löytyy helposti luonnosta. Kauniit kivet sopivat servettipainoksi, puukiekot tarjoilualustoiksi. Myös kukat, oksat ja lehdet koristavat kesäisen kattauksen.


Herkullisia tarjoiluideoita puutarhapiknikille

Pikniktarjoilu valikoituu tekijän, taitojen ja aikataulun mukaan. Monet piknikpurtavat on helppo ja nopea noutaa kaupasta. Jos taas intoa ja aikaa riittää, tarjoiluun voi panostaa leipomalla piirakat, pikkuleivät ja näkkärit itse, sekä väkertämällä salaatit etukäteen kotikeittiössä.

  • Raikkaat kesätarjottavat syntyvät nopeasti kauden tuoreista hedelmistä ja marjoista. Herneet, mansikat, kirsikat, nektariinit ja vesimelonit ovat nyt maukkaimmillaan. Jos grilli löytyy läheltä, kokeile hedelmiä uudella tavalla, grillaten.
  • Macaronsit ovat ihanan kepeä ja makea kesätarjottava, joita löytyy valmiina kaupasta pakkasesta. Jos kiinnostusta riittää, ne voi näperrellä myös itse.
  • Siemennäkkärit ovat oiva pikkusuolainen piknikille. Jos aikaa on, ne on helppo leipoa myös itse.
  • Dippaa näkkärit erilaisiin levitteisiin. Levitteitä hummuksesta tuorejuustoihin löytyy myös kätevästi kaupan hyllyltä.
  • Juomat raikastavat oloa kuumana päivänä. Makuvichyjä saat sekoittamalla vichyvettä ja mehua. Myös mocktailit sopivat erinomaisesti piknikille.
  • Jos aikaa ja viitseliäisyyttä riittää, piknikvieraat ilahtuvat varmasti itse leivotusta piiraasta tai leivonnaisista.

 

Lisää kesäisiä reseptejä Sydänmerkiltä

Lue seuraavaksi

Haku

Löytynyt 0 tulokset