Hyppää sisältöön
Etusivu / Terveys & Hyvinvointi / Surun pyyhit pandemia-ajatuksista

Surun pyyhit pandemia-ajatuksista

Voi, kuinka ihmiset nauttivat. Pitkästä aikaa saattoi laittautua ihmisten ilmoille ja valita rekistä vähän paremman koltun, Marja Kytömäki kirjoittaa blogissaan.

Marja Kytömäki
Julkaistu 22.12.2021
Päivitetty 4.1.2022
Kirka - Surun pyyhit silmistäni -esitys Kouvolan teatterissa. Kuva: TAVATON-media

Marraskuun lopulla ystävä houkutteli seuraksi juhlimaan. Kouvolan Teatterin 60-vuotisjuhlanäytäntönä olisi Kirka – Surun pyyhit silmistäni. Minulta se oli jäänyt näkemättä koronan pelossa. Kovasti pähkäilimme kumpikin, onko nyt turvallista juhlia. Lopulta päädyimme lähtemään, olihan meillä molemmilla jo kaksi rokotusta turvana.

Juuri ennen teatterin juhlapäivää koronapassi otettiin käyttöön anniskelupaikoissa ja teatteriravintolan takia myös Kouvolan Teatterissa. Mikäs siinä, olihan se tullut ladattua puhelimeen jo syyskuussa. Passin tarkastus sujui jouhevasti. Vaikka vahvaa maskisuositusta noudatettiin hyvin, lämpiön portaita noustessa skoolaamaan pakkautunut väkimäärä herätti pelon sekaisia tunteita. Kuinkahan meidän käy?

Mutta voi, kuinka ihmiset nauttivat. Pitkästä aikaa saattoi laittautua ihmisten ilmoille ja valita rekistä vähän paremman koltun. Puheen sorina oli melkoinen, lisää väkeä tungeksi lämpiöön. Ahdistus helpotti vasta, kun siirryttiin teatterisalin puolelle. Katsomossa turvavälit olivat kunnossa.

Juhlapäivää oli siirretty yli vuodella. Uudesta päivämäärästä päätettäessä kai vielä oletettiin, että seuraavana syksynä korona-aika olisi enää muisto. Parissa juhlapuheessa pandemiaan viitattiinkin menneenä ajanjaksona, joka kuritti tapahtuma-alaa. Eipä silloin arvattu, että ihan kohta rajoituksia oltaisiin taas kiristämässä. Eikä sitäkään, että kaksi rokotusta antaisi mitättömän suojan uusinta varianttia vastaan. Nyt nautittiin kulttuuritapahtumasta, joka totisesti pyyhki surun silmistä ja sielustakin. Oiva valinta juhlanäytökseksi. Kouvolassa musiikkiteatteri taidetaan!

Väliajan pöytäseuralaiset kertoivat nähneensä esityksen jo pariinkin kertaan. Herrat muistelivat teatterinjohtaja Lauri Väärää, jonka siunaustilaisuus alkoi sattumalta samalla kellonlyömällä hänen vanhan teatterinsa juhlan kanssa. Aikanaan Väärä oli pitänyt huolta, että katsomo täyttyisi Martoilla pari kertaa näytäntökaudella. Järjestöjen teatteriretkiltä minäkin muistan ensimmäiset käyntini Kouvolan teatterissa. Ja kyllähän teatteriretket ovat sydänväenkin mieleen.

Tyytyväisin mielin astuin teatterista pakkasiltaan. Tervapadat loimusivat vielä, juhlatunnelma jatkui kotimatkalle. Kulttuuri ON kovaa ydintä, uskokaa jo päättäjät! Toki seurasin vielä pitkään altistumisilmoituksia. Ei ainuttakaan Kouvolan teatterin juhlanäytännöstä!

Kirka – Surun pyyhit silmistäni jatkaa Kouvolan Teatterin ohjelmistossa tammi-helmikuun 2022.

 

Lue myös:

Martti Suosalon sisällä asuu ”näyttelijäseurue”, joka hallitsee usean roolin yhtä aikaa. Tulevaisuudessa Martti haluaa kiertää teatteriteltan kanssa myös pienillä paikkakunnilla. Lue juttu Näyttelijäkonkarin pokka pitää näytelmässä kuin näytelmässä

Lue seuraavaksi

Tietoa
Tukea
Lahjoita
Liity jäseneksi