Hyppää sisältöön
Etusivu / Terveys & Hyvinvointi / Mielen hyvinvointi / Tuija Brax: Sylvin viisauksilla kevääseen

Tuija Brax: Sylvin viisauksilla kevääseen

Sydänliiton pääsihteeri Tuija Brax toivottaa kevään tervetulleeksi Sylvi Kekkosen viisauksien kera. Armoa, myötätuntoa ja pienistäkin edistysaskelista iloitsemista tarvitaan, Brax kirjoittaa.

Tuija Brax, Sydänliiton pääsihteeri
Julkaistu 30.3.2021
Kuva: Anna Kara

Sylvi Kekkonen kirjoitti hienoja aforismeja. Yksi suosikeistani kuuluu: ”Hyvä keino tympeyttä vastaan on oppia nauramaan itselleen.”

Sylvin viisaus on sukunäköä uusimmille tieteenopeille positiivisesta psykologiasta ja itsemyötätunnosta. Sydänliitossa pyrimme noudattamaan tätä vastaanottajan voimavaroja kasvattavaa ja siten vaikuttavaa oppia kaikessa tekemisessämme.

Tuorein esimerkki tästä ajattelustamme on alkuvuoden TV:ssä, radiossa ja netissä pyörinyt painonhallintakampanjamme nimeltään ”Armollista menoa”. Jos et ole siihen vielä törmännyt, löydät sen sydan.fi-sivustolta hakusanalla painonhallinta. Siellä sinua odottavat muun muassa 6 kultaista ja armollista ohjetta kohti rentoa, joustavaa ja terveellistä ruokasuhdetta.

Armoa, myötätuntoa ja pienistäkin edistysaskelista iloitsemista tarvitaan kaikessa uuden oppimisessa. Sydänliiton liikuntaryhmät ja tapahtumat pyrkivät houkuttelemaan ihan jokaista. Turha pelko pois, johtui pelko sitten sydänvaivoista tai omista tuntemuksista sen suhteen, etten kelpaa tai ole ”liikunnallinen”. Kyllä kelpaat! Nyt suurin osa sydänliikunnasta on koronan vuoksi omatoimista tai ulkona tapahtuvaa. Toivottavasti viimeistään kesän jälkeen palaamme myös sisäryhmiin.

Korona-aikana olen etsinyt viikonloppuisin uusia mäkiä, joille nousta, kun kuntoportaat ovat olleet ruuhkaisia. Huipulle päästyäni olen toistellut Sylvin toista aforismia: ”Voitettu vastoinkäyminen ja noustu mäki korvaavat aina vaivamme laajentamalla näköpiiriämme.”

 

Lue myös:

Lisää rauhaa ja tyytyväisyyttä – optimismia kannattaa opetella

Sydänliiton armolliset kuusi ohjetta painonhallintaan

Tuija Brax: Lähimmäisenrakkauden kevät

Lue seuraavaksi

Tietoa
Tukea
Lahjoita
Liity jäseneksi