Hyppää sisältöön

Tervetuloa ihana syksy

Paula Risikko ei ollut syksyihminen, mutta hänestä tuli sellainen. – Päätin, että syksy on ihan hyvä juttu, hän kirjoittaa blogissaan.

Paula Risikko, Sydänliiton puheenjohtaja
Julkaistu 25.8.2021
Kuva: Tiina Eloranta

Alunperin en ole ollut syksyihminen, mutta sitten huomasin, että itsekin kannattaa vaikuttaa siihen, millainen syksy on. Silloin päätin, että syksy on ihan hyvä juttu.

Sydänliiton näkökulmasta syksy tulee olemaan vauhdikas. Se edellyttää sydänväeltä aktiivisuutta. Sosiaali- ja terveydenhuollon uudistus sai eduskunnan sinetin kesällä, joten toimeenpano maakunnissa on käynnistynyt. Onneksi lakien valmisteluvaiheessa Sydänliiton asiantuntijuutta kuunneltiin. Se ei kuitenkaan vielä riitä, vaan nyt on huolehdittava, että sekä hyvinvointialueilla että kunnissa järjestöjen merkitys ja asema noteerataan.

Sydän- ja verisuonisairaudet ovat edelleen suurin kuolinsyyryhmä maassamme. Sydäntyön tulee siis jatkua monipuolisesti päätöksentekoon ja kanssaihmisiin vaikuttamalla.

Koronan vuoksi olemme joutuneet vähentämään lähikontakteja, mutta rokotuskattavuuden lisääntyessä on järjestötoimien käynnistyttävä vauhdilla. Oman vaikeuskertoimen toimintaamme tuovat taloushaasteet. Veikkaus Oy:n tulojen arvioidaan tulevina vuosina jäävän selvästi aiempaa alhaisemmaksi. Tämä ennuste on otettava vakavasti jokaisessa järjestössä. Sydänliitossa tähän on varauduttu uudella strategialla.

Henkilöstömuutoksiakin on tapahtunut. Pääsihteerimme Tuija Brax on siirtynyt Oikeusvaltiokeskuksen johtajaksi, ja pääsihteerinä aloitti Sydänliiton terveysjohtajana toiminut Marjaana Lahti-Koski. Suuri kiitos Tuija, lämpimästi tervetuloa Marjaana. Suojelusta ja onnea matkaan molemmille.

Meille kaikille ihanaa syksyä!

Tutustu myös Sydänliiton verkkoluentoihin osoitteessa sydan.fi/verkkoluennot

Esimerkkejä luennoista:

Voimavarana toivo –vertaistukihenkilön vinkkejä

Maukasta ruokaa terveellisesti

Sydänsairauksien periytyvyys

Lue seuraavaksi