Hyppää sisältöön
Etusivu / Terveys & Hyvinvointi / Liikuntavinkit / Testaa liikuntatottumuksesi

Testaa liikuntatottumuksesi

Päivittäinen liikkuminen ja liikuntatottumukset vaikuttavat terveyteen ja elämänlaatuun.

Annukka Alapappila, Liikunta-asiantuntija
Julkaistu 15.3.2023
Päivitetty 22.3.2023
Kuva: Sydänmerkki

Liikkumiseen liittyvien valintojen vaikutukset voi tuntea joka päivä muun muassa vireytenä ja jaksamisena. Pitkän ajan vaikutukset näkyvät esimerkiksi painossa. Jo yksi pieni muutos liikuntatottumuksissa voi lisätä hyvinvointia elämään. Tämä testi arvioi liikuntatottumuksia terveyden ja hyvinvoinnin kannalta.

Valitse jokaisesta kohdasta yksi vaihtoehto, joka vastaa tapojasi parhaiten. Vertaa jokaista vastaustasi erikseen alla oleviin kommenttivaihtoehtoihin. Tällöin huomaat, mitkä asiat liikuntatottumuksissasi ovat jo kunnossa ja mihin asioihin voisit kiinnittää huomiota. Kaikki kysymykset eivät välttämättä koske sinun arkeasi. Liikut liikuntasuositusten mukaisesti, jos valitset ensimmäisessä kysymyksessä yhdenkin vihreän vaihtoehdon.

1a. Liikun useana päivänä viikon aikana reippaasti teholla, esimerkiksi reipas kävely1b. Liikun useana päivänä viikon aikana rasittavasti, esimerkiksi pallopelit, hiihto, kuntojumpat, yhteensä2. Kohennan lihaskuntoani, esimerkiksi kuntosali ja jumpat, viikossa3. Kun nousen ylempiin kerroksiin talossa, yleensä


4. Käydessäni kaupassa


5. Kuljen työmatkat


6. Liikun työssäni paljon7. Minulle mieleisiä liikkumismuotoja ovat


8. Halutessani onnistun järjestämään itselleni aikaa liikuntaa varten
9. Yleisin syy siihen, että en liiku, on

10. Liikkuminen tuottaa minulle mielihyvää
11. Liikunta antaa minulleVastausten jakauma
0% 25% 50% 75%100%
0% 25% 50% 75%100%

Tyhjennä

Vihreä vaihtoehto

Tältä osin liikuntatottumuksesi ovat hyvässä kunnossa terveytesi ja hyvinvointisi kannalta. Hieno juttu! Tärkeintä on liikkua säännöllisesti, mikä toteutuu usein helpoiten arkiliikunnan myötä. Jatka samaan malliin.

Punainen vaihtoehto

Tältä osin liikuntatottumuksissasi saattaa olla kehitettävää terveytesi ja hyvinvointisi kannalta. Voit tarkastella liikuntatottumuksiasi ja miettiä, mitä olisit valmis muuttamaan. Kaikkia tapoja ei välttämättä pysty muuttamaan, mutta jo pienillä muutoksilla saa tuloksia aikaan!

Lue seuraavaksi

Tietoa
Tukea
Lahjoita
Liity jäseneksi