Hyppää sisältöön
Etusivu / Ruoka & Ravitsemus / Terveellinen syöminen / Beetaglukaani kaurapuurossa

Hei. Keitän aamusin kaurapuuroni maitoon, ilman suolaa. Syön puuroni pakastemustikoiden kera (sokeroimattomia). Maitopuuro on samettisen pehmeää ja hyvää. Saanko näin kauran sisältämän beetaglukaanikuidun, vai pitäisikö puuro keittää veteen?

18/05/2017

Sydänystävällinen aamupuuro

Vastaus

Tuija Pusa
Julkaistu 28.6.2017
Päivitetty 4.6.2018

Kaurapuuro on erinomainen valinta aamupalalle. Siinä on luontaisesti kauralle ominaista kuitua, beetaglukaania, joka geeliytyy suolistossa ja auttaa alentamaan verensokeri- ja kolesterolipitoisuutta. Keittämällä beetaglukaanin hyödynnettävyys paranee verrattuna ei-keitettyyn. Nesteellä ei ole väliä, sekä maito että vesi ovat hyviä vaihtoehtoja.

28/06/2017

Tuija Pusa

Lue seuraavaksi

Tietoa
Tukea
Lahjoita
Liity jäseneksi