Beetaglukaani kaurapuurossa
Hei. Keitän aamusin kaurapuuroni maitoon, ilman suolaa. Syön puuroni pakastemustikoiden kera (sokeroimattomia). Maitopuuro on samettisen pehmeää ja hyvää. Saanko näin kauran sisältämän beetaglukaanikuidun, vai pitäisikö puuro keittää veteen?
18/05/2017
Sydänystävällinen aamupuuro
Vastaus
Kaurapuuro on erinomainen valinta aamupalalle. Siinä on luontaisesti kauralle ominaista kuitua, beetaglukaania, joka geeliytyy suolistossa ja auttaa alentamaan verensokeri- ja kolesterolipitoisuutta. Keittämällä beetaglukaanin hyödynnettävyys paranee verrattuna ei-keitettyyn. Nesteellä ei ole väliä, sekä maito että vesi ovat hyviä vaihtoehtoja.
28/06/2017
Tuija Pusa