Hyppää sisältöön

Ongelmani on huono rasituksen sieto. Lyhyetkin kävelylenkit aiheuttavat heikotusta, pyörrytystä ja rintakipuja. Joskus työpäivän loppuvaiheessa ilmaantuu samanlaisia oireita. Rytmihäiriöitä en ole todennut, vaikka olen tunnustellut pulssia heikotuksen yhteydessä. Joskus tulee sellainen tunne, että sydän ei jaksa enää lyödä.
Olen käynyt jo ekg-tutkimuksessa, joka oli normaali. Myös sydämen kuuntelussa tulos oli normaali. Rintakehän röntgen oli myös normaali. Perusverikokeet olivat myös normaalit. Oireet tuntuvat minusta sydänoireilta, mutta tutkimuksista ei löydy mitään. Lääkärien mielestä näin nuorella (25 v.) ei voi olla sydänsairautta. Mitä minun pitäisi tehdä? Kuulostavatko oireeni sinusta sydänoireilta?

Kiitos jos vastaat. Oireet huolettavat minua kovasti.

10/09/2015

Sydänvikako?

Vastaus

Mikko Syvänne
Julkaistu 13.9.2015
Päivitetty 4.6.2018

Sydänperäinen syy ei tosiaankaan tunnu todennäköiseltä, mutta ei se täysin poissuljettukaan ole. Voisi olla hyödyllistä tehdä rasituskoe, jossa selviäisi suorituskyky objektiivisemmin ja rasituksen vaikutus pulssiin, verenpaineeseen ja EKG:hen. Ultraäänitutkimus voi myös tulla kysymykseen.

13/09/2015

Mikko Syvänne

Lue seuraavaksi

Haku

Löytynyt 0 tulokset