Siirry sisältöön

Rasvojen määriä ja laatuja miettiessä mietityttää, mikä on paras valinta leipärasvaksi. Esimerkiksi, kumpi näistä: Creme Bonjour tuorejuusto, jossa rasvan määrä on 15%, mutta laatu kova, vai voileipäpikkelssi, jonka rasvan määrä n. 50%, mutta se on kasvirasvaa, esim rypsiöljyä.

Minna

Vastaus

Tuija Pusa
Julkaistu 1.1.2015
Päivitetty 4.6.2018

Hienoa, että olet lukenut pakkausmerkintöjä ja tarkastellut myös kovan rasvan määrää.

Perinteisissä tuorejuustoissa kovan rasvan osuus rasvasta on noin 70 % ja voileipäpikkelsseissä se on vain noin 7 %. Juuri tämän kovan rasvan osuuden vuoksi kallistun pitämään voileipäpikkelssiä parempana vaihtoehtona. Pikkelssien osalta kannattaa vertailla myös suolan määriä. Niissä näyttäisi olevan suurta vaihtelua, jopa 0,8-1,7 %.

Tuija Pusa

Lue seuraavaksi

Haku

Löytyi 0 tulokset