Hyppää sisältöön

Kävin rasitustestissä uupumuksen ja rasitusrintakivun vuoksi. Jaksoin polkea alle 3 minuuttia, kunnes väsähdin niin että testi piti lopettaa. Suorituskyky alle puolet normaalista. Sydänkäyrässä ei muutoksia, syke normaali. Rintakipua ei esiintynyt tässä tilanteessa. Mistä tällainen tulos voi johtua? Onko minulla vain huono kunto?

Olen perusterve 20-vuotias nainen ja pidän tällä hetkellä välivuotta uupumuksen, rintakipujen ja rytmihäiriöiden takia. Ultrassa ei löytynyt mitään selittävää. Oireilleni ei ole löytynyt syytä.

13/11/2015

Tytti

Vastaus

Mikko Syvänne
Julkaistu 15.11.2015
Päivitetty 4.6.2018

Jos 20-vuotias terve ihminen jaksaa polkea ensimmäistä rasitusporrasta vain kolme minuuttia, kunto on todella huono. Sydänperäinen syy on annettujen tietojen valossa epätodennäköinen. Lienee suljettu pois yleissairaudet kuten anemia ja kilpirauhassairaudet? Entä paino? Masennus? ”Vain huono kunto” varmaan riittää selitykseksi, jos liikunnan harrastus on jäänyt hyvin vähäiseksi. Ellei taustalta löydy sairautta, liikunnan lisäys ja sen myötä toivottavasti kunnon paraneminen antaa kysymykseen lopullisen vastauksen.

15/11/2015

Mikko Syvänne

Lue seuraavaksi

Haku

Löytynyt 0 tulokset