Miksi sydänmerkki annetaan tuotteille, jotka sisältävät palmuöljyä?
06/11/2016
Liisa
Vastaus
Sydänmerkki myönnetään tuotteen ravintosisällön eli esimerkiksi sen perusteella, mikä on valmiin elintarvikkeen rasvan määrä ja laatu. Sydänmerkkiä ei siis myönnetä tuotteen valmistusaineiden perusteella. Palmuöljystä puolet on tyydyttynyttä rasvaa, joten sellaisenaan se ei kriteerejä tietenkään täytä. Tuotteen reseptiikassa voi esimerkiksi olla vähän palmuöljyä rakenteen vuoksi ja runsaasti muuta kasviöljyä. Näin tyydyttynyttä rasvaa on valmiissa tuotteessa vähän ja puolestaan pehmeää, tyydyttymätöntä rasvaa on samanaikaisesti riittävästi ja tuote täyttää Sydänmerkin kriteerit. Sydänmerkin kriteerit on laadittu helpottamaan terveellisen ruokavalion koostamista ja jokaiselle tuoteryhmälle on räätälöity omat kriteerit, joissa on otettu huomioon rasvan määrä ja laatu sekä suolan määrä ja joissakin tuoteryhmissä kuidun ja sokerin määrä.
10/11/2016
Tuija Pusa