Hyppää sisältöön
Etusivu / Kulttuuri / Eppujen mukana

Eppujen mukana

Eppu Normaali on legenda, huikea tarina, joka koskettaa varmasti melkein kaikkia suomalaisia. Etenkin meitä, jotka elimme nuoruuttamme Eppujen astuessa musiikkimaailmaan ja hoilasimme opiskeluvuosina 1980-luvulla bändin biisejä illanistujaisissa.

Terhi Friman
Julkaistu 18.8.2016
Päivitetty 12.9.2018

Eppu Normaalin laulujen sanoitukset ovat jääneet sydämiin; suomalaiselle uuden aallon musiikille tyypillistä olikin juuri se, että tekstit olivat tärkeitä.

Musiikkitoimittaja Santtu Luoto on tarttunut valtaisaan haasteeseen, kun hän on koonnut kirjaksi Eppujen 40-vuotista taivalta. Eppu Normaalin tarina – 40 vuotta tiimalasin santaa -kirja lähtee liikkeelle bändin spektaakkelimaisesta juhlakonsertista, joka oli elokuussa 2016 Tampereen Ratinassa yhdessä sinfoniaorkesterin kanssa.

Kirjassa muistellaan bändin ja samalla suomalaisen rock-maailman vuosia. Kertojina ovat niin bändin jäsenet kuin lähellä olleet henkilöt. Kirjassa on fanien muisteluja ja paloja lehtijutuista vuosien varrella. Ajankuva piirtyy mukavasti 40 vuoden ajalta, ja valokuvat tuovat oman hyvän lisänsä.

Luoto on valinnut kirjan tyyliksi jutustelevaisen haastattelutyylin. Kun teosta lukee, voi kuulla korvissaan, miten muusikot ja lähipiiri tosiaankin puhuvat. Itse koen lukijana runsaan sitaattien viljelyn hieman raskaaksi ja olisin toivonut, että suoria sitaatteja olisi vähän enemmän editoitu. Mutta kaikkineen tärkeä teos, ja ihan varmasti hyvä lahja monelle suomalaisen musiikin ystävälle.

Santtu Luoto, Eppu Normaalin tarina – 40 vuotta tiimalasin santaa, WSOY 2016.

Lue seuraavaksi

Tietoa
Tukea
Lahjoita
Liity jäseneksi