Hyppää sisältöön
Etusivu / Kulttuuri / Tietokirjoittajat rikoksen pauloissa

Tietokirjoittajat rikoksen pauloissa

Antti Marttisen ja Pauliina Littorin kirja Kolme punaista rubiinia tarjoaa sopivasti jännitystä ja romantiikkaa keräilyn ja talousrikollisuuden maailmasta.

Marja Kytömäki
Julkaistu 14.8.2019
Antti Marttinen ja Pauliina Littorin. Kuva: Klaus Welp

En taida olla ainut, jota pohjoismaisen sinänsä laadukkaan dekkarikirjojen ja -sarjojen väkivaltaisuus on jo pitempään häirinnyt. Siksi on kiva tarttua kepeään kirjaan, jonka kansilehdellä julistetaan, että kyseessä on nordic sunshine eikä nordic noir. Kolme punaista rubiinia tarjoaa sopivasti jännitystä ja romantiikkaa keräilyn ja talousrikollisuuden maailmasta.

Jarkko Sipilä, Matti Rönkä, Marja Aarnipuro… Onhan näitä, dekkarikirjailijaksi ryhtyneitä toimittajia. Nyt tähän joukkoon liittyi pitkän linjan taloustoimittaja Antti Marttinen kumppaninaan filosofian tohtori ja taidesijoittamisen ja -rikollisuuden asiantuntija Pauliina Littorin.

Kolme punaista rubiinia saa alkunsa

Tällä kertaa kaikki alkoi siitä, kun Pauliina Littorin pyysi Antti Marttista kommentoimaan tulevaa tietokirjaansa. Aikansa viestejä vaihdeltuaan molemmat totesivat, että kuin varkain keskusteluihin tulleita henkilöitä­, tapahtumia ja juonenkäänteitä ei voi sivuuttaa. Tietokijoittaminen sai väistyä ja Antti tuli Pauliinan rinnalle prosessoimaan jännitystarinaa. Molemmille hyvin tuttu taidesijoittamisen maailma alkoi elää aivan uudella tavalla.

Tarinaa syntyi nopeasti yli yhden romaanin tarpeen. Kerronta on sekä elävää että toden tuntuista. Yrjönkadun Elviksen kauppias, skotlantilais-suomalainen Leo Lennox, naapurin antiikkiliikkeen niin ikään nuori kauppias Aino Aalto-Ahmed, taiderikollisuuteen erikoistunut poliisi Rosa Miettinen ja kirjan muu henkilökaarti tulee varmaan monelle tutuiksi, sillä jatkoa tälle taidesijoittamisen ja -rikollisuuden maailmassa liikkuvalle romaanille on luvassa.

Kolme punaista rubiinia on julkaistu myös ääni- ja e-kirjoina.

Pauliina Littorin, Antti Marttinen: Kolme punaista rubiinia, Aula & Co 2019.

Pauliina Littorin, Antti Marttinen: Kolme punaista rubiinia, Aula & Co 2019.

Lue myös muita kirjoihin ja kulttuuriin liittyviä juttuja.

Lue seuraavaksi

Tietoa
Tukea
Lahjoita
Liity jäseneksi