Hyppää sisältöön
Etusivu / Elämää sairauden kanssa / Marjaana Lahti-Koski: Löydä oma talviliikuntapaikkasi ja -tapasi

Marjaana Lahti-Koski: Löydä oma talviliikuntapaikkasi ja -tapasi

Liikunta ja ulkona oleminen virkistää ja tuo iloa myös talvella, Marjaana Lahti-Koski kirjoittaa blogissaan.

Marjaana Lahti-Koski, pääsihteeri
Julkaistu 21.1.2022

Rakastan asua järven läheisyydessä. Järvi tuo minulle iloa etenkin talvisin. Joka syksy ensipakkasten tultua alan toivoa, että järvi jäätyisi kunnolla. Pidän myös lumesta, mutta toivon, ettei se sataisi liian aikaisin. Joinain vuosina on näet käynyt niin, että paksu lumipeite on ollut järven jäätymisen esteenä, joskin yleisempi syy siihen on leuto talvi.

Täydellinen talvi on sellainen, kun järvi saa ensin kirkkaan jääkannen, jota pitkin voi viilettää retkiluistimilla. Sitten saa sataa lunta niin, että pääsee hiihtämään.

Järven tai meren jää on monelle mieluisa talviliikuntapaikka. Se mahdollistaa monipuolisen ulkoilun kaiken ikäisille ja kuntoisille. Muutama vuosi sitten kirkkaana talvipäivänä laskin ainakin kymmenen eri tapaa liikkua lähijärveni jäällä. Oli lapsiperheitä kävelyllä niin, että pienimmäisiä vedettiin pulkassa tai työnnettiin rattaissa, isommat liikkuivat potkukelkalla. Osa kiersi järveä suksilla tai sauvakävellen, osa luistellen. Yksi porukka oli pistänyt pystyyn jalkapallo-, toinen jääkiekkopelin. Keskellä järveä istuttiin pilkillä. Hurjapäisimmät surffasivat lumilaudalla leijan kanssa.

Liikunta ja ulkona oleminen virkistää ja tuo iloa myös talvella. Tärkeää, että kevyen liikenteen väylät aurataan ja hiekoitetaan sopivasti pyöräilijät ja potkukelkkailijat huomioiden. Hyvä latuverkosto on kullanarvoinen kuitenkin muistaen, että kaikki eivät halua liikkua suksilla. Myös kävelijät ja koiran ulkoiluttajat ansaitsevat omat reittinsä pelloille, metsiin ja sinne jäälle.

Lue myös:

Nauti talvisesta luontoliikunnasta

Hiihtokausi on taas täällä

Lumikenkäily sopii kaikenikäisille

Kylmäuinti koukuttaa ja lisää kylmänsietoa

Lue seuraavaksi

Tietoa
Tukea
Lahjoita
Liity jäseneksi