Hyppää sisältöön
Etusivu / Sydänsairaudet / Sydänsairauksien oireet / Kenen puoleen kääntyä?

Onko kova kiire jo tutkia sydän pikimmiten sepelvaltimotautiepäilyn poissulkemiseksi ja mitä kautta kun kaikki kestää ennenkun saa apua? Mitä pitää tehdä, että parantuisi ja saisi elinvoimaa terveyden ja voisi iloita elämästään?
Kenen puoleen kääntyä sairaalasta kotiutumisen jälkeen, kun on kipuja joita yksin pähkäilee ja miettii! Pelottaa, miten tässä toipuu takaisin työelämään, jos odottaa. Ja mahd.uudet sekä vanhat osittsin hoidetut sairaudet, jotka piinaa. Sattuu päivittäin jo 9kk tosikivuliast peräpukamat. Olen ollut huhti-, touko ja heinäkuussa kirurgilla. Trombi joka oli hurjan kivulias, poistettiin.
oukamus hirtettiin, vaan vaivat vaaivat joka hetki. Nyt odottanut peräsuolentähystystä, joka on 1,5 vkn päästä vihdoinviimein. Sairaudet mitkä stressas ja nyt kun pitäisi odottaa tk.n puolelta, kaikki kestää. Olin sairaalassa heinä-elokuun vaihteessa syynä hurja uupumus, joka jatkui ja pahenia hurjasti vielä lisää viime syksystä koko talvesta kun jäin kesälomalle kesäkuun alussa. Terveyden äkillinen romahdusväsymys kun hakeuduin lokakuussa lääkärille. Itkin vointia etten jaksa. Verenpaineet olivat ed marraskuun 27.p leikkauksesta olleet heikotus, halu olla vaan pää tyynyssä hiljaa kun ei saa ilmaa ja kukaan ei ymmärrä..olin yrittänyt hakea heinäkuussa apua jo 3.lta lääkäriltä. Hengitys oli pientä pinnallista haukkomista, kuin kuolevalla siskolla joka saattohoidossa olin helmikuun viimeisellä viikolla kun hänen munuaiset oli loppu. Nyt taas hengitän niin kun naputan selälläni viestiä.
Kengännauhoja pyörää lukkoon ym kumartua itku meinannut vuoden jo tulla ja edelleen ahdistaa vasenta rintaa selkää, lapaluuta, niskaa, käsi voimaton ja lanne lonkka kipeä, kaikki sydämen leikatun tekonivelpolven puolelta. ONKO SYYTÄ VAATIA PIKAISTA SEPELVALTIMOTAUDIN
5 vrk jossa todettiin molemmissa keuhkoissa laaja-alainen keuhkoembolia. Viimesyksynä terveyteni romahti, hengitys vaikeutui entisestään, kärsinyt työssä sisäilmaongelmista jo monta vuotta ja krooninen astma todettiin 2,5 vuotta sitten. Viimeisessä tarkastuksessa ennen kotiinlähtöä kerroin vasemman puolen käden voimattomuudesta pistoista sydämestä rinnasta läpi lapaluuhun ja niskaan sekä koko vasen puoli. Nyt tämän vasemman1v 9kk sitten tehty polventekonivelleikkauspuolen lonkkakin tosi kipeä. Kiva lääkäri mainitsi jos voisi olla sepelvalmotautia? Kenen puolleen käännyn. Olen kotiutunut 2vk 2vrk sitten.

16/08/2015

Todella kiitollinen pikaisista neuvoista ettei menisi hurjaksi itse yksin asioiden pähkäilyyn..niin raskasta.odotteluksu js tuskailuksi peloksi yämä elämä..todella kivuliaasteräoukamue.mdioipuminen jatkuisi

Vastaus

Mikko Syvänne
Julkaistu 17.8.2015
Päivitetty 4.6.2018

Kaikki myötätunto monien sairauksien ja oireiden johdosta. Mitään painavaa syytä epäillä nimenomaan sepelvaltimotautia en kysymystekstistä tunnistanut. Kumartuessa ja asennon muutoksissa tulevat rintakivut eivät ole sepelvaltimotaudille tyypillisiä. Toivottavasti kysyjällä on oma lääkäri, johon hän luottaa ja jonka kanssa noita moninaisia oireita voisi käydä läpi.

17/08/2015

Mikko Syvänne

Lue seuraavaksi

Tietoa
Tukea
Lahjoita
Liity jäseneksi