Hyppää sisältöön
Etusivu / Sydän.fi  / Margariinia leivällä

Hei. Leivälle suositaan yli 60 % margariinia. Paljonko on suositus naiselle grammoina ko. rasvaa päivässä yhteensä. Jos esim. pari rkl rypsi- tms. öljyä, niin monta grammaa rasvaa leiville yht. päivässä. Teelusikka mitalla se on hankala hahmottaa.

16/02/2023

Maria

Vastaus

Tuija Pusa, Asiantuntija, ravitsemus ja elintapamuutoksen tuki
Julkaistu 16.2.2023

Ruokavalio on aina yksilöllinen ja sen voi koostaa terveellisesti monella tavalla. Pehmeää rasvaa saadaan erityisesti kasviöljyistä ja margariineista sekä kalasta, pähkinöistä, manteleista ja siemenistä sekä jonkin verran muista ruoista. Siksi on vaikea antaa yksilöllistä ohjetta margariinin määrästä tietämättä muun ruokavalion sisältöä ja pehmeän rasvan lähteitä.

Yleisenä ohjeena voidaan suositella, että jokaiselle leivälle tulisi margariinia noin teelusikallisen verran. Yksi teelusikallinen margariinia painaa arviolta 4-5 grammaa. Jos syö päivässä esimerkiksi viisi viipaletta leipää, margariinin määrä olisi 20-25 grammaa päivässä. Tämä on sopiva määrä keskikokoiselle naiselle, jos sen lisäksi käyttää kasviöljyä esimerkiksi salaatissa päivittäin.

Rasvan laadusta voi lukea lisää: Rasvan laatu ratkaisee – Sydänliitto (sydan.fi)

Lue seuraavaksi

Tietoa
Tukea
Lahjoita
Liity jäseneksi